Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
ŠTIRIDESET PRAVIL LJUBEZNI (E-KNJIGA) (E. Shafak)
8.99 EUR Zaloga: Na zalogi

ŠTIRIDESET PRAVIL LJUBEZNI (E-KNJIGA) (E. Shafak)

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Barbara Skubic

Zaloga: Na zalogi

Štirideset pravil ljubezni je seveda roman o ljubezni. O ljubezni, ki nas sili, da se iz območja udobja podamo v neznano. O ljubezni, ki medtem ko ustvarja, tudi ruši in za seboj pušča tiste, ki so nas ljubili. O ljubezni, zaradi katere počnemo stvari, ki nas plašijo, ker druge možnosti sploh nimamo.

Redna cena: 8,99 €

Sanjska cena: 5,00 €*

Prihranite: 3,99 € (44%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Zbirka: KIOSK

e-Knjiga

Obseg: 352 strani

Izkaznica knjige

Podrobnosti

Lahko stara zgodba o iskanju svojega poslanstva na svetu spremeni življenje sodobnega človeka? Lahko zgodba o tovarištvu med verskim učenjakom Rumijem in potujočim dervišem Šamsom iz Tabriza, ki sta sespoznala v Konyi v trinajstem stoletju, spremeni življenje Elle Rubinstein, gospodinje in Massachusettsa, ki konec preteklega desetletja vleče črto pod svojim življenjem?

Rumi mora prelomiti s svojim življenjem, da se bo iz spoštovanega lokalnega klerika razvil v tisto, kar mu je namenjeno – v svetovno znanega pesnika. Ella mora zapustiti tiste, ki jih je imela do včeraj najraje na svetu, da se bo osvobodila okovov, ki si jih je nadela sama. A kakšno sled bo njuna sprememba pustila na tistih, ki ju imajo radi?

Štirideset pravil ljubezni je seveda roman o ljubezni. O ljubezni, ki nas sili, da se iz območja udobja podamo v neznano. O ljubezni, ki medtem ko ustvarja, tudi ruši in za seboj pušča tiste, ki so nas ljubili. O ljubezni, zaradi katere počnemo stvari, ki nas plašijo, ker druge možnosti sploh nimamo. Štirideset pravil ljubezni je roman o tem, da mora sviloprejka umreti, da lahko dobimo svilo. In roman o pravilih, ki jih pozna vsak, ki je kdaj zares ljubil.

Delo izhaja s podporo Ministrstva za kulturo in turizem Republike Turčije (sklad TEDA).

Odlomek

Vse v tem vesolju se giblje v ritmu – bitje srca, udarci ptičjih kril, veter v viharni noči, kovač, ki kuje železo, ali zvoki, s katerimi je v maternici obkrožen še nerojen otrok … Vse sodeluje, strastno in spontano, v eni sami veličastni melodiji. Ples vrtečih se dervišev je člen v tej neskončni verigi. Prav kakor kaplja morske vode nosi v sebi ocean, naš ples hkrati odseva in ovija skrivnosti kozmosa.

Medijski odzivi

"Pospravljanje sem nadaljevala in končala v ponedeljek. Padla sem not, hlastala sem. Nisem jedla. Kadila manj kot sicer. Kavo sem si naredila s knjigo v roki. Če bi umaknila pogled, bi se podrl svet."
- Jedrt Jež Furlan, Fokuspokus

"Roman, ki ga berejo tako tradicionalne, pokrite muslimanke kot sodobne zahodnjakinje, ženske in moški, mladi in stari, zahtevnejši bralci kot tisti, ki jim je ljubša lahkotnejša literatura. Tisti, ki berejo s srcem."
- Jasna Vombek, Delo

"Ljubezen in islamski mistiki so zagotovilo za uspeh romana turške pisateljice."
- Mateja A. Hrastar, Planet Siol.net

"Mojstrsko napisan roman bo morda nekoliko udobneje sedel v rokah bralk."
- Andrej Predin, Slovenske novice

"Ljubiti z neponarejeno ljubeznijo je velika milost ..."
- Urška Krišelj Grubar, Jana

"Roman o večnih pravilih ljubezni, ki jih velja upoštevati vsak dan."
- Renate Rugelj, Bukla

"Štirideset pravil ljubezni velja umestiti med pomembnejše romaneskne življenjepise modrecev in svetnikov, /.../ med zgodbe za splošno izobrazbo."
- Žiga Valetič, Pogledi

"... /knjiga/ zadovolji dušo bralke, ki si želi prodirati v duhovno-eksistencialne globine človekove notranje neskončnosti in hrepeni po odkrivanju bistva življenja."
- Danaja Lorenčič, Sensa

"Očarljiva in modra knjiga … Pripoved o usodnem snidenju, duhovnem sopotništvu in tragičnem razhodu …"
- The Associated Press

"Živopisno tkano in očarujoče inteligentno."
- The Daily Telegraph

"Briljantna, dragocena, bogata knjiga … Preteklost in sedanjost se prelepo spojita v strastveni obrambi strasti same."
- The Times

"Drzno - v najboljšem pomenu besede. Roman, ki izkaže redko sposobnost osvetljevanja mistične plati vsakdana. … Delo sem globoko občudoval - tako zavoljo inteligence kot tudi srca in modrosti, ki pronica prav skozi vsako stran."
- Roland Merullo, pisatelj

Avtor: Elif Shafak
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Tadeja Ivančič, Tina Malič
Oblikovanje knjižnega ovitka: Petra Preželj
Prelom: David Križ
Založba: Sanje
ISBN: 9789612742416
Jezik: slovenski