Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Mojca Pokrajculja [e-knjiga]
9.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Mojca Pokrajculja [e-knjiga]

Koroška ljudska pravljica

Avtor: | Založnik: Sanje

Zaloga: Na zalogi

 V založbi Sanje smo pripravili ponovno izdajo slikanice iz leta 1940, ki jo je likovno opremila (in ljudsko besedilo priredila) Marija Vogelnik.

Redna cena: 9,99 €

Sanjska cena: 3,00 €*

Prihranite: 6,99 € (70%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Zbirka: SANJSKA KNJIGICA

e-Knjiga

Obseg: 22 strani

Podrobnosti

Koroška ljudska pravljica o deklici, ki je pod svojo streho, v piskrček, sprejela lisico, volka, medveda, zajca in srnjačka, nato pa so se začele težave z loncem medu, je vedno znova aktualna. V založbi Sanje smo pripravili ponovno izdajo slikanice iz leta 1940, ki jo je likovno opremila (in ljudsko besedilo priredila) Marija Vogelnik.

75 let kasneje sta njena hči in vnukinja Eka in Brina Vogelnik pripravili lutkovno predstavo Mojca Pokrajculja, ki si jo lahko ogledate v Lutkovnem gledališču Ljubljana, ki je tudi sodelovalo pri izidu slikanice.

Odlomek

Mojca Pokrajculja je pometala hišo in našla krajcarček. Zanj si je kupila piskrček. Zvečer je zlezla vanj, legla in zaspala. Zunaj je bil hud mraz in padala je slana.

Medijski odzivi

"Pravljico poznamo v veliko izdajah in različnih izvedbah, toda ta slikanica je nekaj posebnega! Je kot zaklad z babičinega podstrešja, iz njene skrinje ljubljenih, nato pa dolgo pozabljenih otroških knjig. ... Nežne ilustracije in preprosto elegantno oblikovanje knjige zlati poprh časa."
- Maja Črepinšek, Moj malček

Anjuta: Marija Vogelnik
Soustvarjalci: Prelom in oblikovanje: David Križ
Založba: Sanje
ISBN: 9789612743901
Jezik: slovenski