Brezplačna dostava nad 35 €
Edini sin
Edini sin

Edini sin

Avtor: Stéphane Audeguy Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Suzana Koncut

Audeguyjev Edini sin, ki v pogumnem in zgodovinsko intrigantnem proznem metu zaupa zgodbo Rousseaujevega pozabljenega brata Françoisa, pomenljivo, ironično in čutno premeša razsvetljeno ozračje 18. stoletja. Z vrhunsko bravuro pisano romaneskno delo je leta 2007 obsijala najpomembnejša francoska literarna nagrada (prix des Deux Magots). 

6,79 € - 24,00 €
Redna cena: 7,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 7,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Audeguyjev Edini sin, ki v pogumnem in zgodovinsko intrigantnem proznem metu zaupa zgodbo Rousseaujevega pozabljenega brata Françoisa, pomenljivo, ironično in čutno premeša razsvetljeno ozračje 18. stoletja. Z vrhunsko bravuro pisano romaneskno delo je leta 2007 obsijala najpomembnejša francoska literarna nagrada (prix des Deux Magots).

  Jean-Jacques Rousseau v Izpovedih le dvakrat omeni svojega starejšega brata Françoisa. V Edinem sinu zatorej Stéphane Audeguy obudi Rousseaujevega pozabljenega brata; to napravi v maniri mračne, napete zgodbe, ki predstavi skrivnostni svet Pariza v 18. stoletju. Že v ranih letih vpeljanemu v filozofijo svobodomiselnosti in pozneje danemu v uk k urarju, se družina odreče Françoisu, zato se ta zateče v pariško podzemlje. Tam si poišče delo v bordelu, kamor zahajajo politiki in duhovniki, in začne svojo osebno študijo raznolikosti spolnega poželenja – do njenih najskrivnostnejših nagnjenj. Audeguy se pri raziskovanju medsebojnega delovanja med posameznikom in družbo poslužuje svobodomiselnega napredka v rousseaujevski tradiciji, vendar s povsem drugačnimi poudarki. Pogumno in zgodovinsko intrigantno delo Edini sin je v mnogo pogledih Françoisov osebni, a od Izpovedi nedvomno drugačen portret človeške narave.

  Podrobnosti
  Datum izida 11/13/2012
  Format (mm) 130 x 205
  Obseg (št. strani) 208
  Prevod Suzana Koncut
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Prelom: David Križ
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Jaz sem prikazen iz sveta, ki ne obstaja več, in iz sveta, ki je bil pred njim. In zato, Jean-Jacques, se tukaj obračam na mrtvega, edinega meni podobnega, ki bi mu rad povedal, kako sem živel. Kar pa se tiče prihodnosti, je mogoče vse: to mi govori moja preteklost, kajti v trenutku, ko sem prispel v Pariz, je bilo videti, da se stari svet, katerega središče je bil Versailles, tako lepo vrti, da ni nihče niti pomislil, da bi se lahko njegov ritem vsaj malo spremenil. Zgodovina je čuden teater: igralci igrajo, ne da bi prej vedeli, kakšna je njihova vloga, nikoli ni znano, kdo bo nastopil v naslednjem dejanju, in razplet ni nikoli zanesljiv. Filozofom prepuščam, da odločijo, ali je to tragedija ali farsa. Vem samo, da se to igro splača igrati. In se vračam k svoji zgodbi.

  Stéphane Audeguy

  Poglej si ostala dela