Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Emzin: Ameriški sen
8.3501 EUR Zaloga: Na zalogi

Emzin: Ameriški sen

Založnik: emzin

Redna cena: 8,35 €

Sanjska cena: 3,00 €*

Prihranite: 5,35 € (64%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Vprašajte nas

Datum izdaje: 07. 11. 2010

Podrobnosti

Emzin: Ameriški senLetnik: XX, številka: 3–4, december 2010

Edinstven fenomen ameriškega sna, pri katerem se uspeh za vsakogar zdi na dosegu roke, je bistveno zaznamoval razmeroma kratko zgodovino Združenih držav Amerike. Ali je ta konglomerat izjemnih razsežnosti še dežela priložnosti za boljše, bogatejše in polnejše življenječ Kaj pomenijo ameriške sanje danes in kdo vse jih (ne) živič

 

Tretja največja država na svetu glede na površino združuje na videz nezdružljivo: različne podnebne in časovne pasove ter edinstvene naravne pojave; vključuje pripadnike številnih narodnosti in družbenih slojev itn. Kljub temu so se ZDA v dobrih dvesto letih »evropske« zgodovine od prihoda priseljencev razvile v svetovno velesilo ter obenem ohranile in razvile specifično, na temeljih protestantske etike osnovano ideologijo. Danes Amerika slovi kot izvoznica demokracije in blagovnih znamk, ki zaradi svojega izjemnega vpliva s političnimi in ideološkimi potezami nujno sprožajo burne odzive preostalega sveta – kakršenkoli predznak ti že imajo.

 

ZDA tako niso ene, ampak jih je mnogo. Ob Ameriki 'od zgoraj', ki jo pasivno konzumiramo preko množičnih medijev, tako obstaja tudi druga Amerika, Amerika 'od spodaj', s katero aktivno soustvarjamo naš družbeni habitat.

Žiga Vodovnik, odlomek iz Uvodnika

antikvariat: brez
Založba: emzin
Jezik: slovenski
Datum izida: 7. nov. 2010