Sanjsko pismo
Emzin: Evropski mesec kulture
8.3501 EUR Zaloga: Na zalogi

Emzin: Evropski mesec kulture

Založnik: emzin

Redna cena: 8,35 €

Sanjska cena: 3,00 €*

Prihranite: 5,35 € (64%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Vprašajte nas

Datum izdaje: 07. 11. 2008

Podrobnosti

Emzin: Sodobna RusijaLetnik: XVIII, številka: 1–2, junij 2008

Tematska številka osvetljuje trenutno stanje v sodobni ruski družbi na podlagi predpostavke, da je tudi tako veliko in heterogeno državo mogoče razumeti skozi analizo in predstavitev ključnih družbenih, socialnih in kulturnih sistemov.

Hitre spremembe v ruski družbi narekujejo potrebo po refleksiji in predstavitvi družbenih in drugih fenomenov Rusije 21. stoletja. Zato revija vključuje različne razsežnosti pojma sodobna Rusija s sociološkega, antropološkega, politološkega in kulturološkega vidika. Predvsem smo želeli osvetliti sodobno rusko stvarnost zunaj okvirov običajne črno-bele zahodnoevropske perspektive, ki sodobne ruske fenomene označuje predvsem skozi dihotomne delitve na »dobro« in »slabo«, demokratično in totalitarno ipd. Poleg tega so nas med drugim zanimala vprašanja sodobne ruske literature, vizualne umetnosti ipd.

Zanimali so nas pogledi skozi oči Rusov, ki živijo in ustvarjajo v Sloveniji, skozi oči sodobnih ruskih kulturnih ustvarjalcev, skozi oči ljudi, katerih življenjske poti so tako ali drugače prepletene z Rusijo, in ne nazadnje tudi skozi oči domačih avtorjev, ki se akademsko in poklicno ukvarjajo z družbenimi, kulturnimi, političnimi in drugimi vprašanji sodobne Rusije.

Založba: emzin
Jezik: slovenski
Datum izdaje: 7. nov. 2008