Sanjsko pismo
Emzin: Jezik
8.3501 EUR Zaloga: Na zalogi

Emzin: Jezik

Založnik: emzin

Redna cena: 8,35 €

Sanjska cena: 3,00 €*

Prihranite: 5,35 € (64%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Vprašajte nas

Datum izdaje: 07. 11. 2010

Podrobnosti

Emzin: JezikLetnik: XX, številka: 1–2, junij 2010

Jezik največkrat razumemo kot sredstvo sporazumevanja, kot sistem znakov, s pomočjo katerih komuniciramo. Tematska številka revije Emzin je posvečena njegovim mnogoterim oblikam, ki predstavljajo odlično izhodišče za teoretsko obravnavo. Najbolj očitna med njimi, besedni jezik, obsega številna problemska področja, od procesov usvajanja pomenov do pomikanja k novim, sodobnejšim formam.

Smo preveč tradicionalistični in neupogljivi ali pač dovolj svobodomiselni in ustvarjalni, ko jezik spreminjamo in ko obenem tudi on spreminja nasč Kateri nas naredi bolj in kateri manj zgovorneč Kdaj se naša sporočila izgubljajo s prevodomč Jezik predstavlja o(g)rodje globalnih dogovorov ter političnih in oglaševalskih manipulacij. Je element, ki bodisi združuje bodisi razdvaja. Prikriva, razgalja, sprašuje in odgovarja. Je materija, s katero se igramo vsi: od velikih umetnikov, programerjev, novinarjev in znanstvenikov do "slehernikov", ki ga kot živo tvorbo opazno preoblikujejo takrat, ko ob pravem času in naglas, naključno ali z namenom, izrečejo nekaj, kar nas za vselej zaznamuje. In vendar - ni vse v besedah; tudi tišina je jezik.

Vsa ta in še mnoga druga poglavja smo osvetlili z antropološkega, sociološkega, (nevro)lingvističnega, psihološkega, ekonomskega, tehnološkega in drugih vidikov.

Založba: emzin
Jezik: slovenski
Datum izdaje: 7. nov. 2010