Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Ernest in Tinka sta izgubila Simona
5 EUR Zaloga: Na zalogi

Ernest in Tinka sta izgubila Simona

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Ana Barič Moder

Redna cena: 6,95 €

Akcijska cena: 5,00 €

Sanjska cena: 3,00 €*

Prihranite: 3,95 € (57%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Zgodba o prijateljstvu med miško Tinko, ki ni hotela postati zobozdravnica, in velikim medvedom Ernestom, ki ni hotel postati notar, je pripoved o večnih vrednotah in dobrosrčnosti.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 22. 02. 2013

Zbirka: SANJSKA KNJIGICA
Broširana vezava
Obseg: 28 strani
Format: 210 mm x 210 mm


Izkaznica

Podrobnosti

Zgodba o prijateljstvu med miško Tinko, ki ni hotela postati zobozdravnica, in velikim medvedom Ernestom, ki ni hotel postati notar, je pripoved o večnih vrednotah in dobrosrčnosti. V prikupni slikanici se Ernest in Tinka z združenimi mišje-medvedjimi močmi odpravita iskat pingvina Simona, ki sta ga izgubila na sprehodu, s čimer mladim - pa tudi starejšim - bralcem približata pomen iskrenega prijateljstva.

Tinka in Ernest očarujeta tudi v celovečernem družinskem animiranem filmu Ernest in Celestina v režiji Benjamina Rennerja, Vincenta Patarja in Stephane Aubier. Film je leta 2012 prejel glavno nagrado na pomembnem evropskem filmskem festivalu za otroke in mlade, amsterdamskem Cinekidu.

Odlomek

Ne joči, Tinka. Jutri bom šel po tvojega Simona.

Medijski odzivi

"Slikanica kot da prihaja iz nekega davno minulega časa, ko so bile ilustracije še barvno uglašene, nekričave in bogate s podrobnostmi, ki pritegnejo; ko so slikanice še pripovedovale o velikih čustvih, ki jih zbujajo majhni dogodki; ko je bilo prijateljem še mar drug za drugega, ko so drug drugemu še pomagali. To je knjiga, ki pričara vzdušje topline in vere, da bo vse še dobro."
- Maja Črepinšek, Moj malček

"Čudovita zgodba, ki večplastno prikaže odnos med 'odraslim' in 'otrokom' in nas uči, da vse sijoče, novo in bleščeče morda le ni tako posebno."
- Mija Nak, Lepa & zdrava

"Zgodba o požrtvovalnosti, sočutju ter navsezadnje o ustvarjalnosti in odstopanju od ustaljenih vzorcev, pušča z malo natisnjenimi besedami in čudovitimi ilustracijami prosto pot domišljiji."
- Maja Pertič Gombač, Primorske novice

"/.../ slikanico Vincentove, ki nosi naslov Ernest in Tinka. Celestina je po besedah glavne urednice založbe Sanje Tjaše Koprivec postala Tinka, da je naslov nekoliko toplejši. Knjigo, ki ima po besedah urednice "srečen konec in je zelo nepretenciozna in vseobjemajoča", je poslovenila Ana Barič Moder"
- STA/A. T. K., Planet Siol.net

"Prisrčna in optimistična zgodba daje prostor tudi nekonvencionalnim elementom. Presunljiva animacija, čudovita preprosta zgodba in dobro izdelani liki se zlijejo v izjemno delo. Ernest in Celestina je ljubek in prisrčen, zabaven in privlačen film. Pravi film za otroke, v najboljšem pomenu besede."
- Andrew Jones, boxofficebuz.com

"Čudovit nostalgičen film za otroke s pomembnim sporočilom … scenarij je delo uspešnega francoskega romanopisca Daniela Pennaca, ki obdrži zgodbo na ravni verjetnega (za pravljico) in je dovolj preprosta za vnos čudaških elementov dvojice Patar in Aubier. Ernest in Celestina je poučna basen, v kateri skuša prijateljstvo zmagati nad nestrpnostjo."
- Jordan Mintzer, Hollywood Reporter

Avtor: Gabrielle Vincent
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Oblikovanje knjižnega ovitka: Petra Preželj
Založba: Sanje
ISBN: 9789612741822
Jezik: slovenski
Datum izida: 22. feb. 2013