Brezplačna dostava nad 35 €
EUtropija EUtropija
EUtropija

EUtropija

Avtor: Elena Pečarič Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Kristofer Meško Bodi

Knjigo podčrtava zvestoba prepričanju, da je potrebno razmišljati s svojo glavo. Avtorica je pod zgovornim naslovom zbrala svoja kritična razmišljanja, ki so jih v dobrem letu dni vzpodbudili podpisi in ratifikacije pogodb, medijska sprenevedanja in uradniške pasti, jih razjezile politične špekulacije in strankarski programi brez vsebine, jih k vztrajnosti zavezalo vprašanje demokratičnosti delovanja evropskih institucij in spoštovanja človekovih pravic.

Redna cena: 19,95 € Sanjska cena: 17,96 € Prihranite: 1,99 € (10%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 06. May. 2009

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  STVTUDOTV013

  Knjigo podčrtava zvestoba prepričanju, da je potrebno razmišljati s svojo glavo. Avtorica je pod zgovornim naslovom zbrala svoja kritična razmišljanja, ki so jih v dobrem letu dni (svoje zapise je postavila med januar 2008 in marec 2009) vzpodbudili podpisi in ratifikacije pogodb, medijska sprenevedanja in uradniške pasti, jih razjezile politične špekulacije in strankarski programi brez vsebine, jih k vztrajnosti zavezalo vprašanje demokratičnosti delovanja evropskih institucij in spoštovanja človekovih pravic. Sleherni zapis ostaja zvest dejstvu, da Elena Pečarič ne zna slepomišiti in si tega tudi ne želi. Raje zaupa odprtim očem in moči svojega glasu, ki v pravem trenutku opozori na nekaj, pred čimer skuša vse preveč ljudi skloniti glavo. Govori o poteh, ki so zatavale mimo svetilnikov spoštovanja in solidarnosti, in o načinih, kako ponovno najti pravo smer. Na konce povedi postavlja vprašaje: Kako to, da vse bolj neposredna povezava »politike za življenje« grozi ustvarjanju politike smrtič In neizprosne klicaje: Vzemimo demokracijo v svoje roke!

  Podrobnosti
  Datum izida 5/6/09
  Sanjska cena 17,96
  Format (mm) 152 x 235
  Obseg (št. strani) 256
  Prevod Kristofer Meško Bodi
  Soavtorji Predgovor: Mladen Dolar
  ISBN 9789616767330
  Zbirka SANJE
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Utvara osvoboditve od politike in iluzija o neodvisnosti od nje nas lahko zasužnji; in to je v »sodobni« in »razviti« družbi strategija gospodarskih ter političnih elit. Praviloma se pristane na veliko bolj preprosto, varno in enostavno logiko razmišljanja, ki gre nekako tako: mi tukaj, državljani in državljanke, ter oni tam, politiki. Na nas, ki potrebujemo, in na njih, ki nas kdaj pa kdaj rabijo, izrabijo in zlorabijo. Jim bomo dovolili, dopustili, se ne bomo uprli in borili?

  Elena Pečarič

  Poglej si ostala dela