Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
KNJIGA O DŽUNGLI 1 (DVD)
10 EUR Zaloga: Na zalogi

KNJIGA O DŽUNGLI 1 (DVD)

Založnik: ZKP RTV SLO

Redna cena: 10,00 €
Mavgli je še vedno deček in njegovi podvigi izražajo njegov radoživi, drzni duh. Le kako ne bi bil človek, ki so ga vzgojili volkovi, naustrašen, še posebej, ker so njegovi najboljši prijatelji modri medved, panter in pitonka. Obdarjen s smislom za humor, izostrenim nagonom in optimističnim pogledom na svet, se Mavgli uči premagovati težave in preživeti v džungli. Ob vztrajnem sovražniku kot je tiger Šir kan, je to poseben izziv. Mavgli se mora braniti tudi pred zahrbtnim šakalom in opičjim ljudstvom, ki se ne zmeni za zakone džungle.
Vprašajte nas

Risanka
DVD
sinhronizacija

Podrobnosti

 Mavgli, Balu, Bagira, Šir kan ... čarobna imena, ki jih poznajo otroci po vsem svetu, odkar je pred stoletjem izšla nesmrtna klasika Rudyarda Kiplinga Knjiga o džungli. Pustolovščine dečka, ki so ga vzgojili volkovi v indijski džungli, so tokrat prvič oživele v 3D HD animirani seriji za otroke, stare od 6 do 9 let.

Mavglijeve dogodivščine se odvijajo v tropskem gozdu, med ruševinami indijske kraljevske utrdbe, v templjih, na slapovih ... Nastopajo tudi druge osebe iz Kiplingovih zgodb: volk Akila, vodja tropa, Mavglijevi voljčji "starši", eksotične živali (in celo tudi) ljudje.


Prvih deset dogodivščin:

1. ČLOVEŠKA PAST
Bagira v džungli odkrije past, ki so jo nastavili ljudje, in to sporoči Baluju. Šir kan sliši njun pogovor in Baluja ujame v past. Zdaj ima več možnosti, da opravi z Mavglijem.

2. DIVJE ČRNE ČEBELE
Mavgli in Bagira se med igro znajdeta ob vznožju pečine. Kljub Bagirinemu svarilu Mavgli spleza nanjo. Na vrhu odkrije gnezdo črnih čebel.

3. KAJA V SLABI KOŽI
Mavgli vpraša Kajo, koliko opic lahko pogoltne piton v enem grižljaju. Kaji pa ni do klepeta, ker se levi. Mavgli se odpravi v Hladne brloge, da bi našel odgovor na svoje vprašanje.

4. TEKMA
Mavgli izzove Faa na tekmo. Zmagovalec bo odločil o usodi drugega. Če bo Mavgli izgubil, ga bo Fao zagotovo spodil iz volčjega tropa. Videti je, da bo Fao res zmagal, dokler mu poti ne prekriža Šir kan.

5. OPIČJA KRALJICA
Mavgli si sposodi Balujeva očala, da bi opazoval metulje. Njega pa opazuje opica Maša in mu očala ukrade. Balu je brez očal nemočen, zato je Mavgli odločen, da jih bo dobil nazaj.

6. SPEČA PITONKA
Mavgli svojo moč pripisuje tigrovemu kremplju, ki ga nosi okoli vratu. Krempelj je v nekem boju dobil od Šir kana.  Potem pa Mavgli krempelj izgubi v zvitku speče Kaje in s Šir kanom se mora spopasti brez njega.

7. ZAKLAD HLADNIH BRLOGOV
Bela kobra Thu nenadoma izgine. Thu varuje zaklade Hladnih brlogov, zato so naši junaki zelo zaskrbljeni. Če bodo zaklad našli ljudje, bo v džungli veliko nezaželenih obiskovalcev.

8. LEGENDA O VELIKEM KREMPLJU
Mavgli, Bagira in Balu zaslišijo mogočno rjovenje. Balu ve, da tako rjove eno samo bitje, Veliki krempelj. Mavgli in Bagira ga začneta iskati, a kmalu ugotovita, da je to škarnik Čil, ki se hladi v votlem deblu.

9. RIBOLOV
Mavgli trdi, da sta palica in trnek učinkovitejša kot ribolov, ki ga uporablja Balu. Zato tekmujeta, kdo bo ujel več rib. Balu pa se udari v glavo in nezavesten pade na deblo v reki, ki ga začne nositi stran ....

10. POLET S ŠKARNIKOM
Vznemirjeni Bala sporoči Mavgliju, da je škarnik Čil odnesel Lali. Bala in Mavgli se odpravita v volčji brlog, a Čil odnese v svoje gnezdo tudi Mavglija. Tam Mavgli ugotovi, da ju je Čil rešil pred veliko nevarnostjo.


Glasovi:
Klemen Slakonja
Janez Hočevar
Jurij Zrnec
Sebastian Cavazza
Uroš Smolej
Bernarda Oman
Polona Juh
Primož Pirnat
Gašper Tič
Borut Veselko
Tjaša Železnik
Tadej Pišek
Gregor Gruden
Vesna Pernarčič
Zvone Hribar
Jaka Lah
Maja Blagovič

Poje:
Nina Strnad

Verzi:
Milan Dekleva

Režiserka:
Nana Milčinski

Založba: ZKP RTV SLO
ISBN: 3838898951022
Jezik: slovenski