Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Frida ali o bolečini
10 EUR Zaloga: Ni na zalogi

Frida ali o bolečini

Avtor: | Založnik: V. B. Z. Ljubljana

Redna cena: 10,00 €

Frida ali o bolečini je pripoved, ki se sicer opira na nekatera dejstva iz življenja mehiške slikarke Fride Kahlo, katere usodo so zaznamovale posledice v otroštvu prebolele paralize in v mladosti prestane prometne nesreče, vendar pa to ni življenjepis slavne umetnice, pač pa svojski portret ali biografija neke emocije.

NI NA ZALOGI

Vprašajte nas

Broširana vezava

Obseg: 124 strani

Format: 155 mm x 235 mm

Podrobnosti

Frida ali o bolečini je pripoved, ki se sicer opira na nekatera dejstva iz življenja mehiške slikarke Fride Kahlo, katere usodo so zaznamovale posledice v otroštvu prebolele paralize in v mladosti prestane prometne nesreče, vendar pa to ni življenjepis slavne umetnice, pač pa svojski portret ali biografija neke emocije. Intimni opis ženske, obsojene na telo, ukleto v trpljenje. Odmev krikov s slik, porojenih iz bolečine. Drakulić torej, tako kot drugje, spregovarja o bolečini, pred katero se zdi jezik povsem nebogljen in brez moči, da bi jo ubesedil. Roman Frida ali o bolečini je bil kmalu po izidu lep čas na vrhu lestvice najbolje prodajanih in najbolj branih knjig na Hrvaškem, na knjižnem sejmu v Pulju pa je prejel nagrado kiklop za uspešnico leta 2007.

Publicistka in pisateljica Slavenka Drakulić (1949) je ena najbolj uglednih in mednarodno uveljavljenih sodobnih hrvaških avtoric, katere delo zajema široko paleto, od političnih do feminističnih tematik, od literarnih do esejističnih del. Njena bibliografija v tujini izdanih književnih del šteje okoli sto enot, v slovenskem prevodu pa je bilo do sedaj objavljeni sedem monografij, od Hologramu strahuOkusa po moškemKot da me niKako smo preživeli komunizem in se celo smejali, Balkan Express, do Fride ali o bolečini in Obtožene.

antikvariat: brez
Avtor: Slavenka Drakulić
Založba: V. B. Z. Ljubljana
ISBN: 978961646405
Jezik: slovenski