Brezplačna dostava nad 35 €
GOSPA TOŽILKA (gibka) Carla Del Ponte GOSPA TOŽILKA (gibka) Carla Del Ponte
GOSPA TOŽILKA (gibka) Carla Del Ponte

GOSPA TOŽILKA (gibka) Carla Del Ponte

Avtor: Carla Del Ponte Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Maja Lovrenov

Dolgo pričakovana knjiga nekdanje dolgoletne glavne tožilke haaškega Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije. 

Redna cena: 29,95 € Sanjska cena: 28,46 € Prihranite: 1,49 € (5%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida:07. Dec. 2023

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  STVTUDOTV012

  Dolgo pričakovana knjiga nekdanje dolgoletne glavne tožilke haaškega Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije. V njej med drugim razkriva, kaj so ji na uradnih in neuradnih srečanjih zaupali srbski uradniki, šefi služb. Razkrila je vse podrobnosti akcij, ki so jih izpeljali policisti in obveščevalne službe. Natančno opisuje pot Mladića in Karadžića, po kateri sta se izmikala prijetju, prav tako so navedeni vsi njuni pomagači.

  Kontroverzno branje, za katerega bi marsikdo raje videl, da ne bi izšlo.


  * Novinar Edvard Žitnik je v oddaji Globus na TV Slovenija tematiko knjige osvetlil iz različnih zornih kotov z zanimivimi gosti; objavljen je bil intervju s Florence Hartmann, nekdanjo tiskovno predstavnico del Pontejeve, ki je o delu sodišča napisala knjigo Mir in kazen, in nekdanjim slovenskim predsednikom Milanom Kučanom, ki je kot priča na haaškem sodišču tudi nastopil.

  * Predstavitev knjige v oddaji Knjiga mene briga na TV Slovenija, napovednik: Nekaj let po tem, ko je nekaj tednov pred izrekom sodbe na dokončni način ušel Slobodan Milošević, nekaj tednov po tem, ko je bila iz švedskega zapora predčasno izpuščena Biljana Plavšić, nekaj tednov pred tem, ko se bo po zapletih začelo sojenje Radovanu Karadžiću in neznano let pred tem, ko bo ujet Ratko Mladić, bomo v oddaji Knjiga mene briga govorili o knjigi tožilke Carle Del Ponte, ki pokaže, da je enakopravnost v obravnavi vojnih zločinov mogoče združiti z jasnim in nedvoumnim političnim uvidom, ki se izogne vsaki uravnilovki, redukciji vojne na popularni »spopad sprtih strani«.

  Podrobnosti
  Sanjska cena 28,46
  Format (mm) 240 x 160
  Obseg (št. strani) 448
  Prevod Maja Lovrenov
  ISBN 9789616767163
  Zbirka DOKUMENTA
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Moja kariera se je začela z dolgo vrsto spopadov z muro di gomma, ki so jim včasih sledile bolj grobe oblike odpora, pa tudi fizične grožnje. Pred in po tem sem se srečevala z muro di gomma na sestankih z mnogimi vplivnimi ljudmi, od mafijskih finančnikov do švicarskih bančnikov in politikov, od državnih poglavarjev, kot je George Bush, in predsednikov vlad, kot je Silvio Berlusconi, do birokratov v vladnih službah in raznih oddelkih Združenih narodov ter, pozno v svojem mandatu, evropskih zunanjih ministrov, ki so se zdeli pripravljeni sprejeti Srbijo v naročje EU ravno v trenutku, ko so srbski politični voditelji, policija in vojska skrivali ljudi, odgovorne za hladnokrvne poboje na tisoče ujetnikov, pred očmi sveta. Edini način, ki ga poznam, kako prebiti ta muro di gomma in služiti interesom pravičnosti, je dosledno in vztrajno uveljavljanje svoje volje.

  Carla Del Ponte

  Poglej si ostala dela