Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Gromozanski krokodil [e-knjiga]
4.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Gromozanski krokodil [e-knjiga]

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Ana Barič Moder

Zaloga: Na zalogi

Sredi največje in najbolj blatne afriške reke ždi Gromozanski krokodil, ki mu od vsega najbolj teknejo sočni in hrustljavi otroci.

Redna cena: 4,99 €

Sanjska cena: 3,50 €*

Prihranite: 1,49 € (30%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Zbirka: SANJSKA KNJIGICA 

e-Knjiga

Obseg: 64 strani

Podrobnosti

Sredi največje in najbolj blatne afriške reke ždi Gromozanski krokodil, ki mu od vsega najbolj teknejo sočni in hrustljavi otroci. Se vam ne zdi tale klopca malce grčastač In deblo tiste palme sumljivo zelenoč Potem le previdno, kajti Gromozanski krokodil je poln zvitih načrtov in prebrisanih zvijač.

* Dahlu in njegovim sestram je mati pripovedovala zgodbe o trolih in drugih mitičnih norveških bitjih. Nekatera Dahlova dela za otroke vsebujejo reference na te zgodbe ali elemente, ki si jih je sposodil v njih – taki so tudi velikani iz Velikega dobrodušnega velikana.
Odlomek

»Saj ne nameravaš ...« je rekel Bunko. »Saj ne nameravaš zares pojesti majhnega otroka?«
»Seveda nameravam,« je odvrnil krokodil.

Medijski odzivi

"Pravi, da ne bo sit, dokler ne bo pojedel vsaj treh sočnih otrok. Ujeti otroke pa ni kar tako! Da bi prišel do njih, mora preizkusiti kar nekaj zvijač. Pa misliš, da mu uspeč Preberi si!"
- Katja Puntar, National Geographic Junior


"Slavni pisatelj si je med drugim izmislil vedoželjno Matildo in in Čarlija s tovarno čokolade. Pa Gromozanskega krokodila, ki je zdaj v igrivem in živem prevodu Ane Barič Moder izšel tudi v slovenščini. Zgodba je prava dahlovska: malo absurdna, malo šokantna, skorajda malo kruta, strašansko zabavna in s pravičnim in srečnim koncem. Uf, še sreča! ... Le kaj bi bilo, če bi mu katera od nakan uspela in bi res požrl enega, dva ali tri majhne otrokeč Je sploh treba razlagati, kako razburljivi so taki zapleti za potencialne bralce in njihove mladoletne poslušalce?"
- Valentina Smej Novak, Delo


"Kdor ne ve, kdo je Dahl - ta Anglež je absolutni car otroške literature zadnjega stoletja. Morate ga prebrati!"
- Maja Črepinšek, Moj malček

"Zgodba z duhovitimi živalmi nas vabi, da ob branju iščemo vzporednice z dogodki v našem vsakdanjem življenju, se ob knjigi z otroki pogovarjamo in iščemo rešitve za manj stresne situacije v pogosto nasilnem svetu otrok. Knjigo Gromozanski krokodil z duhovitim humorističnim, pa tudi spodbudnim vzgojnim sporočilom, ki ponuja ogromno možnosti za družinsko branje in dejavnosti po njem, je izdala založba Sanje."
- Franceska Žumer, Otrok in družina

"Se vam zdi tista ograja malce preveč grčastač In tista klop tam sumljivo zelenač Potem le previdno - morda je Gromozanski krokodil bliže, kot se vam zdi, saj ni sit, če ne poje vsaj treh sočnih otrok."
- Mama

Avtor: Roald Dahl
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Založba: Sanje
ISBN: 9789612745974
Jezik: slovenski