Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Hiša pravljic
18.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Hiša pravljic

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Višnja Fičor

Redna cena: 18,95 €

Sanjska cena: 15,00 €*

Prihranite: 3,95 € (21%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Hiša pravljic, prisrčna povedka, ki nas zapelje v razkošje pravljičnega (okovje platnic zapustijo Alica, Rdeča kapica, Peter Pan in nešteti drugi), je iskren poklon branju.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 30. 03. 2012

Zbirka: SANJSKA KNJIGICA

Trda vezava

Obseg: 60 strani

Format: 290 mm x 210 mM

Izkaznica knjige

Podrobnosti

Hiša pravljic, prisrčna povedka, ki nas zapelje v razkošje pravljičnega (okovje platnic zapustijo Alica, Rdeča kapica, Peter Pan in nešteti drugi), je iskren poklon branju.

Deček Natan se nekoč znajde pred prvovrstnim izzivom – potem ko je podedoval tetino izjemno knjižnico, se mora brž preleviti v junaka, ki bo pravljičnim bitjem povrnil pravico biti … Naloga bi nemara ne bila tako trd oreh, če bi Natan znal brati. Tako pa … Tako pa je gruča junakov pahnjena v pustolovščino, ki bi brez prizadevnega in dobrohotnega dečka prav lahko obtičala na dnu morja.

O, dragi bralci, pripravite se na kot struna napeto bitko s časom!

S pridržano sapo se smete spraševati: bodo pravljice povsem obledele – tja do neobstoja … ali pa jih bo bistro oko vendarle odrešilo pozabeč

 

Oglejte si predstavitveni video projekta

 

Podrobneje o Hiši pravljic.

Več o animiranem filmu ... 

Odlomek

Besede so vnovič zaplesale, skakale čez kozo, druga čez drugo. Nemogoče je bilo prebrati eno samo besedo! Male junake je začelo skrbeti.

Medijski odzivi

"Knjiga Hiša pravljic, ki jo je napisala Anik Le Ray, Rebecca Dautremer pa ji je primaknila ilustracije, poseže v pravljični svet na drugačen način - oba svetova preplete tako, da se začne bralec oziroma gledalec zavedati, da pravljični in sanjski svet eden brez drugega ne moreta obstajati in da moramo zato pravljični svet spoštovati in čuvati."
- Valentina Plahuta Simčič, Delo (Književni listi)

"Tako kot risanka, je tudi slikanica neopisljivo čudovita. Ilustracije Rebecce Dautremer so zgodba zase. Krhke, tanke in obenem bogate v detajlih in zamolklih barvah, ki oživijo točno tam, kjer je treba. Pravljica sama pa ... pravljična. /.../ Sporočilo knjižice pa prav tako, kot pravi teta Eleonora ... človek nikoli ne bi mogel živeti brez sanj."
- Pepepermint

"Skrivnostno temačna, prelepa zgodba z izjemnimi ilustracijami pripoveduje o ljubezni do knjig, o bolečini izgube ljubljenih, o požrtvovalnosti in o upanju."
- Maja Črepinšek, Moj malček

"Deček, ki mu za branje manjka zgolj kanček samozavesti, kajpada dogajanje pripelje do srečnega konca in bralcu na nevsiljiv, a precej neposreden način sporoča, da so knjige vrednota. Da sta domišljija in branje milost, s katero lahko izživimo čudovite dogodivščine in odkrijemo neprecenljiva spoznanja."
- Maja Pertič Gombač, Primorske novice

"Hiša pravljic je slikanica v pravem pomenu besede - bolj kot besedilo namreč prepričajo čudovite ilustracije." 
- Katja Nared, Planet Siol.net

"Očarljiv in navdihujoč film, ki uspe podati sporočilo, ne da bi pridigal."
- Jennie Kermode, Eye For Film

"Čeprav je scenarij pisan na kožo publiki s smrklji pod nosom, bo izpiljena animacija, posebej impresivna v črno-beli sekvenci nočne more, pritegnila vse starosti.
- Jay Weissberg, Variety

Z ustvarjalno naracijo, ki se naslanja na literarne ikone, barvito animacijo in navdihujočo glasbo bo Hiša pravljic hitro osvojila srca in domišljijo knjižnih moljev in ljubiteljev filmov."
- Seattle IFF

"V knjigi, ki zmore nagovarjati širši krog mlajših bralcev, spoznamo ganljivo in hkrati pustolovsko zgodbo dečka Natana, ki nekega dne podeduje knjižnico in z vsemi knjigami odgovornost o ohranjanju svetov, ki jih varujejo znani knjižni junaki, nekateri dobri, drugi manj, a odločeni preizkusiti novega varuha zgodb. Knjiga na nikjer odvečen način pripoveduje o neizogbni smrti, začetku, veri v lepoto in pravljičnosti stvari, na katere se dobro kdaj nasloniti, da prebolimo izgubo, dojamemo del resnice in odpremo oči za tisti neuničljivi del sveta, ki obstaja le, če ga ohranjamo."

- Simona Kopinšek, Valovanje besed, 7. 8.

"Posrkalo vas bo v vrtinec branja in občudovanja čudovitih podob."
- Lepa&zdrava

Avtor: Rébecca Dautremer
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Prelom in oblikovanje knjižnega ovitka: Petra Preželj
Založba: Sanje
ISBN: 9789612741242
Jezik: slovenski
Datum izida: 30. mar. 2012