Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Hotel Abbazia
23.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Hotel Abbazia

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 23,95 €

Sanjska cena: 20,00 €*

Prihranite: 3,95 € (16%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Hotel Abbazia je že peti zapovrstni primer inšpektorja Vrenka, ki doživlja evolucijsko preobrazbo.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 06. 06. 2011

Zbirka: SANJE roman

Trda vezava

Obseg: 208 strani

Format: 198 mm x 125 mmPodrobnosti

Hotel Abbazia je že peti zapovrstni primer inšpektorja Vrenka, ki doživlja evolucijsko preobrazbo. Pa vendar: Avgust Demšar, tvorec cikličnega detektivskega romanopisja, ohranja stilistično in vsebinsko konciznost, ki ju inteligentno in reflektirano vpenja v žanr posredi. V delu je najti reference na aktualne politične in ekonomske resničnosti; pripoved teče tekoče, (kajpada) nadrobno premišljeno, znotraj predvidene dramaturgije spretno nastavlja uganke in verodostojno izpelje nastavljeno detektivsko pot.

Detektivski roman Hotel Abbazia pritrjuje Delovi komisiji, ki je Demšarjeva dela (Olje na balkonu, Retrospektiva in Evropa) uvrstila v izbor za prestižnega kresnika.

Odlomek

Med ljudmi na območju opatijske riviere odmeva sobotna tragedija, o kateri smo v včerajšnji, nedeljski izdaji, na kratko že poročali. V tragediji, kakršne ne pomnimo, sta izgubila življenje Marina in Slavko Ajdov, lastnika znanega družinskega hotela Abbazia, majhnega, tradicionalnega in solidnega gostinskega objekta v Opatiji.

Medijski odzivi

"Peti Vrenkov primer, ki se v skladu s skromnim dometom slovenskega kozmopolitizma iz Maribora tokrat seli vse do Opatije, je manj zagoneten od prejšnjih. Vse do zdaj nam je Vrenko tik pred finalom razkril še zadnjo neznanko, ki jo je po zgodbi hlastajoči bralec hladno spregledal, umni inšpektor pa seveda ne: kakšno razprtijo ali skrivnost iz ozadja, psihopatološko diagnozo ali dve, veliko je k mariborskim krvavim dnevom pripomogel pohlep."
- Mojca Pišek, Dnevnik

"Demšar v veselje ljubiteljev detektivk spet ustvari prebrisan primer, ki ga spretno zaplete in odplete in pisanje seveda spet v veliki meri gradi na liku Martina Vrenka, ki je vselej pozoren na obrobne reči, znan po uporabnih prebliskih in izurjen, da v kopici nepovezanih podatkov najde logične vzorce."
- Gaja Kos, Nedelo

"Avgust Demšar je etabliral sveže kriminalno pripovedništvo; najobsežnejši slovenski ciklični detektivski roman smelo ohranja stilistično in vsebinsko konciznost."
- Tjaša Koprivec, urednica

Avtor: Avgust Demšar
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Tina Malič
Oblikovanje naslovnice: Boštjan Pavletič
Prelom: Nina Ušaj
Založba: Sanje
ISBN: 9879612740375
Jezik: slovenski
Datum izida: 6. jun. 2011