Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Kalipso
14.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Kalipso

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 14,99 €

Sanjska cena: 3,00 €*

Prihranite: 11,99 € (80%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Patetičen roman v obliki dnevnika piše petindvajsetletnica, osredotočena na ljubezen, na romantično ljubezen. Ljubezenska doživljanja so njen kisik, erotika njeno vidno polje. 


Vprašajte nas

Zbirka: ROMAN SANJE 

Broširana vezava

Obseg: 272 strani

Format: 235 mm x 152 mm

Podrobnosti

Patetičen roman v obliki dnevnika piše petindvajsetletnica, osredotočena na ljubezen, na romantično ljubezen. Ljubezenska doživljanja so njen kisik, erotika njeno vidno polje. Iskanje idealov v ljubezni, vsakič znova. Za toliko, kot se dvigne od tal, se po koncu pogrezne. Na njen način. Brez ovir, brez predsodkov, s polnimi čustvi. Dnevnik kot psihoanaliza, dnevnik kot samospev ljubezni.

Odlomek

Ne potrebujem predigre. Nikoli je nisem. Predigra je ogrevanje in ogrevanje je dolgočasno. Gorim vedno.

---------------

Laura je v kopalnici, že dobre pol ure je tam in jaz postajam vse bolj razdražena. Čez uro moram biti na radiu, pa še vedno sedim v frotirasti pikčasti pižami na razmajanem kuhinjskem stolu, skrčena v zarodek strmim v ogledalo nad mizo in kadim. Moja usta, ki sesljajo cigareto, so videti groteskna. Moji lasje so lasje v depresiji. Moram na radio. Moram na faks. Zapletla sem se v obred oblačenja. Vedno se v kaj zapletem. Naj dam nase zdrsane kavbojke, ki so že zdavnaj postale pretesneč?Ponošeno majico, ki raztegnjena pleše okrog zaobljenega trebuha? Nenadoma nekaj tako samoumevnega, kot je obleči se in stopiti na mestni avtobus, postane najtežja stvar na svetu. Tam so ljudje in njihove oči, preveč oči. Še ena cigareta, ura na steni se prehitro premika.

Medijski odzivi

"... erotično obarvano in silovito žensko pisanje."
- Bukla

"Kalipso je napisan kot dnevnik petindvajsetletnice, katere smisel bivanja je romantična ljubezen."
- Mag

"Iskanje ljubezenskega adrenalina ... Roman Kalipso se je povzpel na prva mesta lestvic najbolje prodajanih uspešnic ... Je preprosto napisana ekshibicija ženskih strasti, ki glavne like odpelje iz Ljubljane v eksotične dežele Sredozemlja po dramatične vrtince strasti, s katerimi se lahko kosajo samo junakinje iz nanizanke Seks v mestu."
- Direkt 

"Kalipso je napisana v obliki dnevnika mladega dekleta, Rebeke, ki se ob koncu svojih študijskih let bolj kot s knjigami ukvarja z moškimi, ali natančneje: z ljubeznijo. Iz garsonjere, v kateri živi s prijateljico in zaupnico Lauro, se v lovu na idealnega moškega vedno znova podaja v svet, kjer pa ne najde drugega kot ljubimce, začasne spremljevalce, ki se jim kljub vsemu predaja strastno in popolnoma brez predsodkov."
- O osebnosti

"Prerojena Kalipso ... Prvenec novinarke in publicistke so leta 2002 slovenski bralci lačno razgrabili s knjižnih polic, nekateri celo v želji, da bi v romanu odkrivali Vesno samo. Delo je na vrhu iskanih naslovov v knjižnicah in že trikrat razprodano, skratka, težko ga je bilo dobiti v roke. Pri založbi Sanje so se odločili za ponatis, kar je Vesno Milek zelo razveselilo. Tudi zato, ker sama nima več prav nobenega izvoda "prvorojenke"."
- Stop

"Razprodan je bil tako hitro, da se še ohladiti ni utegnil, ko so ga iz tiskarne razpostavljali na police. Tako strastno, kot je bil napisan, je bil tudi bran ... Knjiga, ki nas s svojo odkritostjo ponese nazaj v tista leta strasti, kakršnih ne bo več nazaj. Knjiga, ki daje mladim vedeti, da v svojih blodnjah niso edini. Knjiga, ki moškim odkriva žensko, kakršne ne poznajo. Knjiga, ki materam jemlje dih."
- Naša lekarna

Avtor: Vesna Milek
Soustvarjalci: Oblikovanje: Slavimir Stojanovič
Redakcija besedila: Veronika Saje
Založba: Sanje
ISBN: 9789616653305
Jezik: slovenski