Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Iskanje izgubljenega fanta [e-knjiga]
6.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Iskanje izgubljenega fanta [e-knjiga]

Avtor: | Založnik: Sanje

Zaloga: Na zalogi

Roman Nike Maj prinaša v sodoben čas izpraznjenosti in sebičnega individualizma zaupanje, da je življenje vrednota. 

Redna cena: 6,99 €

Sanjska cena: 3,00 €*

Prihranite: 3,99 € (57%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Zbirka: SANJE roman

e-Knjiga

Obseg: 240 strani

Podrobnosti

Daša in Igor sta dobro situirana zakonca srednjih let, ki za kuliso idealnega para, vsak na svoj način, žalujeta zaradi izgube sina. Od njegove smrti je minilo sedem let, ki so se postopno spremenila v pot medsebojnega obtoževanja, odtujevanja in nerazumevanja. V središče njunega monotonega odnosa poseže Dašina odločitev, da začne ob vikendih k njima prihajati trinajstletni Sean iz zavoda za mladoletnike. 

Sprva ta poteza še bolj načne njun odnos, ker Igor vidi v Seanu čisto nasprotje izgubljenega sina - Sean je trpinčen otrok, ki na pomanjkanje ljubezni odgovarja z grobim in asocialnim vedenjem. Po drugi strani spremljamo Dašino neusahljivo upanje, da bo fant ob izkazovanju topline lahko napredoval in razvil talente, ki jih je pri njem kot pedagoginja hitro zaznala. 

Ali se Sean lahko spremeni, ali njegova prisotnost lahko zapolni opustošeno mesto izgubljenega sina in nenazadnje, ali med Dašo in Igorjem še kali ljubezen, ki ju je do tragične prelomnice tesno povezovalač S pretanjeno opisanimi liki stopamo v zgodbo o iskanju skupnega jezika - medsebojnega razumevanja in bližine.

Odlomek

Zdelo se mi je, kot bi bil Sean neresničen privid iz drugega sveta. Med mojim in njegovim svetom ni bilo nobenega mostu, zdelo se mi je, da se je še tista tanka nitka medsebojne navezanosti, ki naju je povezovala nekoč, na veliko razočaranje obeh nesrečno razblinila v nič ...

Seanova težka življenjska preizkušnja ni bila zaman. Ob njej smo se vsi naučili, da moramo mladim zaupati in jim odpuščati njihove napake, kot jih tudi oni velikodušno odpuščajo nam.

Medijski odzivi

"Roman Nike Maj prinaša v sodoben čas izpraznjenosti in sebičnega individualizma zaupanje, da je življenje vrednota. Če ga ne živimo samo zaradi sebe in zase, ampak tudi za druge. Prinaša sporočilo človečnosti, ki se kljub pedagogiziranju dotakne srca in bralčevo dušo napolni z upanjem. In v tem je njegova temeljna vrednost. Socialnim delavcem, učiteljem in vzgojiteljem vseh vrst bi morali branje knjige Iskanje izgubljenega fanta predpisati za obvezno čtivo."
- Manca Košir v besedilu Roman o veri v človeka in v dobro v njem

"Zaradi Seanovega grobega, asocialnega vedenja je najprej šokirana in prestrašena, nato prihaja v hude konflikte z možem in okolico, vendar je njeno upanje, da bo z ljubeznijo spremenila ˝surovega divjaka˝, neusahljivo. ˝Zarukan čefur˝, diskriminiran, ožigosan s strani družbe in potisnjen na sam rob, je dobil novo priložnost, kar je več, kot si je kadar koli upal želeti. Ali bo zmogel dovolj moči in presegel svojo usodo?"

- Daniela Šavli, Bukla

"Priporočam v branje in razmislek."
- Maja Črepinšek, Moj Malček

"... roman trenutno buri duhove bralcev in bralk po vsej Sloveniji. Glavni junak izhaja iz socialnega dna, kjer je ponavadi zelo malo možnosti, da oseba, ki ji nihče noče podati roke in je zato porinjena tudi v svet kriminala, nekoč zaživi človeka vredno življenje."
Gorenjski glas

 "Z vsakim novim prebranim poglavjem sem bila sama bolj vpeta v svet in doživljanje fanta. Knjiga mi je dala možnost, da sem se poistovetila z usodo in razmišljanjem Daše ter njeno neustavljivo željo, in boj za fanta doživljala zelo osebno." Več
- Jasna Petrovec, univ. dipl. soc. ped


Avtor: Nika Maj
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Oblikovanje ovitka: Jana Pečečnik
Lektoriranje: Mateja Dermelj
Založba: Sanje
ISBN: 9789612743888
Jezik: slovenski