Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Izkazana ljubezen ljudstva
33.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Izkazana ljubezen ljudstva

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Dean Rajčić

Redna cena: 33,95 €

Sanjska cena: 30,55 €*

Prihranite: 3,40 € (10%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Nominacija za nagrado Man Booker, 2005, Nagrada Ondaatje, 2006, nagrada društva Saltire (Saltire Society) za škotsko knjigo leta 2006, nagrada Škotskega umetniškega sveta (Scottish Arts Council) za knjigo leta 2006.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 05. 12. 2011

Zbirka: ROMAN SANJE 

Trda vezava

Obseg: 448 strani

Format: 205  x 140 mm

Podrobnosti


Nagrade:
nominacija za nagrado Man Booker, 2005, nagrada Ondaatje, 2006, nagrada društva Saltire (Saltire Society) za škotsko knjigo leta 2006, nagrada Škotskega umetniškega sveta (Scottish Arts Council) za knjigo leta 2006

 
Natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS.

Odlomek

Nekaj vlažnega in ledenega se je dotaknilo Aninega zatilja in ji mehko spolzelo med kitami do mesta, kjer se začenja hrbtenica. Snežilo je. Ko ji je snežinka pristala na očesu, je trenila z očmi, a jih je imela odprte, čeprav jo je zbadalo. Dvignila je glavo in opazovala sive kosme, ki so vrtinčasto padali z belega neba. Kosem snega ji je obstal na ustih. Polizala ga je in okusila delček zrnatega in deževnega oblaka, ki je prepotoval velike razdalje.

Medijski odzivi

"Knjiga Jamesa Meeka Izkazana ljubezen ljudstva mi je ponudila čisto nove bralne (in življenjskeč!) izkušnje - neverjetno, komaj doumljivo, odlično!"
- Tilka Jamnik

"Osupljiva zgodba, nenavadna prav toliko kot Sibirija, kjer se dogaja, se lušči kot čebula. Bralec plast za plastjo, poglavje za poglavjem, odkriva pot skozi labirint ruske zgodovine in dileme, kdaj izkazana ljubezen ljudstva preseže izkazano zlo nad posameznikom. Avtor išče odgovore v nedrju negostoljubne pokrajine v revolucionarni Rusiji, kjer se prepletata pretresljivost in srčnost. Nadčasen roman, ki bo vznemirjal še generacije!"
- Manca Čujež, Planet Siol.net

"A Meekova mogočna pripoved je v prvi vrsti (politična) alegorija. Ogolela sibirska pustinja, v kateri poganja roman, uduši ves vrvež sveta; na ozadju neizprosne, skope narave se - kot odtisi v snegu - kristalizira vsa jalovost nabuhlih ideologij, ki pred čuteča telesa ljudi postavlja kastrirano gmoto ljudstva; pa naj gre za angelsko belo vero ali peklensko rdečo revolucijo."
- Maša Ogrizek, Bukla

"Velika, drzna, navdušujoče drugačna zgodba ..."
- Michel Faber, pisatelj

"Skrajno mikavno ... Samozavestna prozna drža, slojevita pripoved in presenetljiva domišljija ... To izvirno literarno delo, ki ga hlastaje beremo, je prvovrsten uspeh."
- Publishers Weekly

"Očarljivo ... Zares imenitno ... Izkazana ljubezen ljudstva je roman brezčasne vrednosti."
- The Guardian

"Če iščeš napeto, razburljivo in avanturistično poletno branje, ne išči več. Našla si svoj skriti zaklad. Knjigo, ki se v začetku 20. stoletja dogaja v mrzli Sibiriji, kjer divja ruska revolucija."
- tumblr.

Avtor: James Meek
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Darinka Lamut
Oblikovanje knjižnega ovitka: Petra Preželj
Založba: Sanje
ISBN: 9789612740542
Jezik: slovenski
Datum izida: 5. dec. 2011