Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Julianova zgodba
19.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Julianova zgodba

Avtor: | Založnik: Ocean

Prevod: Boštjan Gorenc

Redna cena: 19,99 €

Julianova zgodba prinaša nov pogled na dogodke v Beecherjevi osnovni šoli iz romana Čudo, ki jo v petem razredu začne obiskovati tudi August Pullman, fant s hudo deformacijo obraza.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 02. 08. 2017

Trda vezava

Obseg: 104 strani

Format: 200 mm x 140 mm

Podrobnosti

Ameriška uspešnica Čudo, prejemnica mnogih mednarodnih nagrad za kakovostno literaturo, ki je osvojila že milijone bralcev po vsem svetu, je v odličnem prevodu Boštjana Gorenca tudi pri nas ogrela srca mladostnikov in njihovih staršev, starih staršev, učiteljev, vzgojiteljev. Od izida v slovenščini novembra 2014 do danes se je uvrstila na številne sezname obveznega branja.

Julianova zgodba zdaj prinaša nov pogled na dogodke v Beecherjevi osnovni šoli, ki jo v petem razredu začne obiskovati tudi August Pullman, fant s hudo deformacijo obraza. Zakaj je Julian do novega sošolca Augusta tako nesramenč Zakaj se ga izogiba in mu v omarici pušča listke z žaljivimi sporočilič Kako se na Julianovo obnašanje odzove vodstvo šoleč Kako pa na vse skupaj gledajo Julianovi staršič
In kdo na koncu poskrbi za to, da Julian obžaluje svoja neprimerna dejanja in postane boljši človekč

Avtorica R. J. Palacio (njeno pravo ime je Raquel Jaramillo) živi in dela v New Yorku. Čudo, mladinski roman o Augustu Pullmanu, njegovi izjemni družini in prijateljih, je bil njeno prvo literarno delo. Napisala ga je, ko je starejši od njenih dveh sinov končal peti razred in so bili dogodki in občutja desetletnikov v njeni glavi še sveži. Veliko gradiva za zgodbo, posamezne dogodke in dogajalno ozadje je vzela neposredno iz življenja svojega sina in njegovih sošolcev. K razmišljanju o tem, kako je živeti v koži nekoga, ki ima »nenavaden« obraz, pa jo je spodbudila mala deklica, ki so jo s sinovoma nekoč srečali pred prodajalno sladoleda.
antikvariat: brez
Avtor: R. J. Palacio
Založba: Ocean
ISBN: 9789619383681
Jezik: slovenski
Datum izida: 2. avg. 2017