Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Kintsugi telesa
14.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Kintsugi telesa

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Aleksandra Rekar

Redna cena: 14,95 €

Sanjska cena: 14,00 €*

Prihranite: 0,95 € (6%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Romanu Kintsugi telesa vlada bolno telo, ujeto v lucidno in globoko občutenje sveta, ki ga obdaja. Vendar se pri tem Senka Marić ne izgublja v globočinah trpljenja, upira se skušnjavi in zbrano povzema trenutke, ki so jo v življenju neprizanesljivo zaznamovali.

Vprašajte nas

Zbirka: Otroci Slave | roman

Broširana vezava

Obseg: 140 strani

Format: 198 mm x 125 mm

Podrobnosti

V romanu Kintsugi telesa, katerega naslov nežno odstira samo bistvo knjige, sledimo glavnemu toku pripovedi, ki je prepleten s slikovitimi utrinki spominov, ki nas vračajo v otroštvo in odraščanje junakinje te avtobiografske knjige. Slog Senke Marić je poetičen in minimalističen, posredovane zgodbe pa izvirajo iz resničnih in vsakodnevnih življenjskih zapletov. Junakinja romana bojuje zasebno in tiho vojno z boleznijo, vendar to ni le knjiga o bolezni, ampak gre predvsem za popis boja za dostojanstvo posameznika, za njegovo čutnost in eros. Ni dovolj napisati, da gre za roman o boju, njegova skrita moč je predvsem v pesniških opazovanjih, ki so enaka kirurški potezi čopiča na platnu. Poleg očitne umetniške vrednosti besedila pa nam ta pogumna in boleče izpovedna knjiga, napisana na podlagi težkih osebnih izkušenj, ponuja prepotrebno upanje za zmago nad smrtjo.

Senka Marić (rojena leta 1972 v Mostarju, BiH) je pisateljica, pesnica, esejistka in literarna prevajalka. Objavila je pesniške zbirke Odavde do nigdje, To su samo riječi in Do smrti naredne. 

Je prejemnica več literarnih nagrad, vključno z evropsko viteško/pesniško nagrado za leto 2013, prvo nagrado Zija Dizdarevića leta 2000 ter nagrado Meše Selimovića za najboljši roman na področju Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije in Črne Gore.
Je urednica spletnega portala za literaturo, kulturo in umetnost strane.ba.

Odlomek

 Za njo pride Meduza. Nad kamnitim obrazom sikajo plešoče kače. Čudežno lepa je. Kače gomazijo po tvoji postelji, krotke so in tople.
»Poglej v moje oči. Nikoli ne pozabi, da si nesmrtna. Poglej samo to zbirko kipov, vsa ta stoletja, ki sem jim kos. Umreti je mogoče na milijon načinov, to ne pomeni, da ne boš ostala živa,« se glasi njena tolažba.

Medijski odzivi

"Roman Kintsugi telesa je vznemirljivo branje. Čeprav je kratek, se bere dolgo, s premori, a moraš ga dokončati. Minimalističen in poetičen roman, ki ga preprosto morate prebrati."
- Blog Just for the feeling

"Liričen jezik Senke Marić izjemno precizno zaznava in posreduje občutke glavne junakinje."
Fedor Marjanović, Magazin e-trafika

Avtor: Senka Marić
Urednik: Jerica Šemerl Harmel
Soustvarjalci: Lektura: Tatjana Capuder
Založba: Sanje
ISBN: 9789612742140
Jezik: slovenski