Brezplačna dostava nad 35 €
Kintsugi telesa
Kintsugi telesa

Kintsugi telesa

Avtor: Senka Marić Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Aleksandra Rekar

Poglej v moje oči. Nikoli ne pozabi, da si nesmrtna ... Kintsugi telesa je knjiga, ki poseže v samo srž bolečine. Junakinja romana bojuje zasebno in tiho vojno z boleznijo, vendar to ni le zgodba o bolezni, temveč gre predvsem za popis boja za dostojanstvo posameznika, za njegovo čutnost in eros. Sestaviti raztreščene delce telesa ... kot to počnejo japonski mojstri kintsugija, ko z zlato sledjo na razbiti lončenini objamejo nepopolnosti, zacelijo posodo življenja. Dragocenost brazgotin.

9,95 € - 24,95 €
Redna cena: 9,95 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 9,95 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  V romanu Kintsugi telesa, katerega naslov nežno odstira samo bistvo knjige, sledimo glavnemu toku pripovedi, ki je prepleten s slikovitimi utrinki spominov na otroštvo in odraščanje junakinje te avtobiografske knjige. Slog Senke Marić je poetičen in minimalističen, posredovane zgodbe pa izvirajo iz resničnih in vsakodnevnih življenjskih zapletov. Junakinja romana bojuje zasebno in tiho vojno z boleznijo, vendar to ni le knjiga o bolezni, ampak gre predvsem za popis boja za dostojanstvo posameznika, za njegovo čutnost in eros. Ni dovolj napisati, da gre za roman o boju, njegova skrita moč je predvsem v pesniških opazovanjih, ki so enaka kirurški potezi čopiča na platnu. Poleg očitne umetniške vrednosti besedila pa nam ta pogumna in boleče izpovedna knjiga, napisana na podlagi težkih osebnih izkušenj, ponuja prepotrebno upanje za zmago nad smrtjo. Sestaviti raztreščene delce telesa ... kot to počnejo japonski mojstri kintsugija, ko z zlato sledjo na razbiti lončenini objamejo nepopolnosti, zacelijo posodo življenja. Dragocenost brazgotin.

  Podrobnosti
  Datum izida Invalid date
  Format (mm) 198 x 125
  Obseg (št. strani) 140
  Prevod Aleksandra Rekar
  Urednik Rok Zavrtanik
  Zbirka OTROCI SLAVE
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Senka Marić

  Senka Marić (rojena leta 1972 v Mostarju, BiH) je pisateljica, pesnica, esejistka in literarna prevajalka. Izdala je pesniške zbirke Odavde do nigdje, To su samo riječi in Do smrti naredne. Je prejemnica več literarnih nagrad, vključno z evropsko viteško/pesniško nagrado za leto 2013, prvo nagrado Zija Dizdarevića leta 2000 ter nagrafo Meše Selimovića leta 2019. Je urednica spletnega portala za literaturo, kulturo in umetnost strane.ba.

  Poglej si ostala dela