Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Klepet s seboj
19.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Klepet s seboj

Resnična pravljica iz blodnjave

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 19,95 €

Sanjska cena: 5,00 €*

Prihranite: 14,95 € (75%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Klepet s seboj, podnaslovljen Resnična pravljica iz blodnjave, je uvodno delo v niz zapisov o Heleni, njenem iskanju vrednot in osebni rasti.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 07. 06. 2010

Zbirka: ROMAN SANJE

Gibka vezava

Obseg: 288 strani

Format: 205 mm x 135 mm

Podrobnosti

navkreber, navznoter, k sebi, vpenja tenkočutni tenor človeka, ki ne jenja objemati … Soobčutje stvarstva, obgrizeni mehki, sočni ovoji (pa spet trda, suha lupinasta golota) človeka, živopisne kamrice sebe, ki vzgibajo zastave biti. Romaneskni dih, ki je tihi krik po življenju. (Tjaša Koprivec, urednica)

Klepet s seboj, podnaslovljen Resnična pravljica iz blodnjave, je uvodno delo v niz zapisov o Heleni, njenem iskanju vrednot in osebni rasti. Prvoosebna pripoved je začela nastajati na dnu najgloblje človeške stiske, iz katere se bralci dvigamo skupaj s pripovedovalko, odkrivajoč radost besedovanja, veličino ljubezni ter smisel težkih preizkušenj. Helena, neopazna ženska okoli štiridesetih, se sooči z usodnimi boleznimi in s človeško pritlehnostjo, a vseeno ne neha verjeti v vrednote, žuboreče iz njenega otroštva ob Strnigovju, zato se v Klepetu s seboj najde vsakdo, ki se sprašuje o smislu svojega obstoja.

Medijski odzivi

Telling the tales to live
(kratki film Boštjana Colariča o Heleni Cestnik)

"Roman, ki vztraja v iskanju najglobljega apela stvarstva, je praprotno seme. In je človek, pripet na križ. Čisto posebna in enkratna Helenina pisava razžarja življenje in se vzpenja po rebri neiztrohnjenega boja z lastno sredico. Njen glas, glas, v katerega se je zapodil vihar, je tolažeč, bodreč, pa vendar zmore oster bodljaj v prsi, ko si dovoli blagrovati praprotno seme, tamkaj, tedaj, ko je smelo naznanjati čudeže. Okušajoč sinestezijo stvarstva se osrčuje in osrečuje, kadar v hram posvečenega povabi ranjeno telo. In ga izpove, ga iztisne iz svoje sredice, da ne bi molčalo svojega molka v sebi globoko …"
- Tjaša Koprivec (na predstavitvi novinarjem)


"Pokončna pletilja resničnih pravljic, ki jih pišejo srce in spomini ter obtežujeta rak in parkinsonova bolezen, v knjigah o težkih resnicah z besedami sklada veličastno jezikovno simfonijo."
- Manca Čujež, Planet Siol.net

"Zares živeti pomeni izkusiti vse, dobro in slabo, milo in boleče" (pogovor s pisateljico in pričevalko Heleno Cestnik)
- mag. Martin Lisec, Stopinje

Avtor: Helena Cestnik
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Pregled besedila: Marijan Pušavec
Oblikovanje naslovnice: Jerneja Rodica
Prelom: Maja čuk
Založba: Sanje
ISBN: 9789616767729
Jezik: slovenski
Datum izida: 7. jun. 2010