Brezplačna dostava nad 35 €
Knjiga soli Knjiga soli
Knjiga soli

Knjiga soli

Avtor: Monique Truong Založnik: Sanje Prevod: Katja Zakrajšek

Sol je lahko iz znoja – od ljubezni, kajti to je roman o več ljubezenskih zgodbah. Sol je tudi od solz, ker je to roman o izgnanstvu – v prostoru in jeziku.

Redna cena: 24,99 € Sanjska cena: 23,74 € Prihranite: 1,25 € (5%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 22. Feb. 2024

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  LEPTUROTV017

  Sol je lahko iz znoja – od ljubezni, kajti to je roman o več ljubezenskih zgodbah, eni znameniti, med pisateljico Gertrude Stein in njeno partnerko Alice Toklas, in tistih brezimnih med njunim vietnamskim kuharjem in moškimi, ki vedno znova odidejo; ali od garanja tistih, ki se jim na koži izpisuje zgodovina, v tem primeru kolonialna. Sol je tudi od solz, ker je to roman o izgnanstvu – v prostoru in jeziku. Naj bo še tako prodiren opazovalec tega Pariza dvajsetih in tridesetih let, od literarnih salonov do beznic, se zaradi neznanja francoščine lahko zateka le v svoje misli in spomine ter k lastni slani krvi, ki mu potrjuje, da je živ. Sol je ocean, ki ga je moral prečkati. In je tudi sol iz solnice, saj svoje zgodbe pripoveduje skozi prizmo edinega univerzalnega jezika, ki ga obvlada: jezika kuharske umetnosti.

  Katja Zakrajšek je za prevod romana Monique Truong Knjiga soli prejela Nagrado za najboljšega mladega prevajalca (2008).


  Podrobnosti
  Sanjska cena 23,74
  Format (mm) 160 x 240
  Obseg (št. strani) 271
  Prevod Katja Zakrajšek
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Redakcija: Tjaša Koprivec
  ISBN 9789616653572
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje

  Ni mi bilo treba pogledati na ovojnico, da bi vedel. Pismo je bilo od mojega najstarejšega brata. Nihče drug tam doli ne bi vedel, kje naj me išče, da je moj dom na ulici Fleurus številka 27. Preden sem ovojnico odprl, sem jo povohal. Držal se je je vonj po daljnem mestu, rezek vonj po pričakovanju dežja. Če zraven ne bi bilo mojih Mesdames, bi jo pokusil z jezikom. Prepričan sem bil, da bom našel dobro znano ostrino soli, vedeti pa sem moral, kakšne vrste: kuhinjsko, od znoja, solz ali iz morja. Hotel sem, da bi se mi ta v papir zahomotani predmet razkril, mi povedal, še preden bi se oglasile besede, zakaj mi je brat šele po skoraj petih letih odgovoril na prvo in edino pismo domov.

  Monique Truong

  Poglej si ostala dela