Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Bela dama - Življenje Helene Žigon
20 EUR Zaloga: Na zalogi

Bela dama - Življenje Helene Žigon

Avtor: | Založnik: UMco

Redna cena: 20,00 €
Življenje tekačice Helene Žigon.
Vprašajte nas

Broširana vezava

Obseg: 231 strani

Format: 150 mm x 210 mm

Podrobnosti

Med tekom imam mir in danes potrebujem prav to. Mir potrebujem, ker se želim vrniti v preteklost. Želim spet srečati ljudi, ki sem jih srečevala na svoji življenjski poti, jih še enkrat pozdraviti, se pomeniti, se posloviti, morda z zbogom, morda z na svidenje.

Nekako čutim, da me brez teka danes verjetno ne bi bilo tu, zato vem, da je prav, da sem za svoj rojstni dan izbrala ravno to, da ga proslavim s tekom. Prav je, da se mu oddolžim.

Šestinosemdeset let se sliši staro, enaindvajset kilometrov se sliši mlado, a jaz bi besedi rada združila.

Bili so že teki, na katerih so se mi utrinjale misli, ki so mi pomagale naprej. In takšnih misli sem posebej potrebna danes, ko me je tako strah.

Strah, da bom na vsem lepem obstala.

To je vsa resnica o človeškem življenju: biti z ljudmi, ki jih imaš rad in ti ljubezen vračajo. In ta knjiga je sijajen zgled. Ja, Helena beži, ker nikoli ni imela obstanka, ker obstanek je zgolj v naročju, tega pa ni bilo. Imela je srečo s Stanetom, a obstanka ni imela. Vsa knjiga je knjiga o gibanju – o motoričnem nemiru par excellence. Od teka, plesa, planinstva, do kolesa, motorja, avta. Nič drugega ni, če ni tega gibanja. 
– Branko Gradišnik , pisatelj in publicist

Roman Bela dama je enostavno najbolj dramatična maratonska polovička, po kateri boste kadarkoli stekli! Briljantna zgodba o teku, ki ga je napisalo izjemno življenje. 
– Samo Rugelj , urednik in založnik

Ko berem knjige o drugih ljudeh, ne spoznavam le njihovih življenj, ampak tudi samega sebe skozi oči drugih. In včasih me kaka življenjska zgodba tako prevzame, da vidim celo v prihodnost. Ja, ko bom velik, bom Helena Žigon. 
– Urban Praprotnik , tekaški trener 

antikvariat: brez
Avtor: Jasmina Kozina Praprotnik
Založba: UMco
ISBN: 9789616954112
Jezik: slovenski