Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Buick riviera
6 EUR Zaloga: Na zalogi

Buick riviera

Avtor: | Založnik: V. B. Z. Ljubljana

Redna cena: 6,00 €

Knjige Miljenka Jergovića so natančno izpisane literarne epopeje z visoko stopnjo empirične eksistencialne verjetnosti. Pisateljeva brbotajoča govorica, slap besed in nezajezljivih sintaks nas posrkajo v zgodbo na videz povsem običajnih ljudi, za katerimi se skrivajo velike zgodbe, saj je zgodba vsakega življenja endemična in že zato velika. Jergović je mojster pripovedovanja in asociacij, vsak minoren fokus je lahko vzgib za epsko širino, vse lahko postane literatura. 

Vprašajte nas

Broširana vezava

Obseg: 185 strani

Format: 120 mm x 200 mm

Podrobnosti

Knjige Miljenka Jergovića so natančno izpisane literarne epopeje z visoko stopnjo empirične eksistencialne verjetnosti. Pisateljeva brbotajoča govorica, slap besed in nezajezljivih sintaks nas posrkajo v zgodbo na videz povsem običajnih ljudi, za katerimi se skrivajo velike zgodbe, saj je zgodba vsakega življenja endemična in že zato velika. Jergović je mojster pripovedovanja in asociacij, vsak minoren fokus je lahko vzgib za epsko širino, vse lahko postane literatura. V Buick Riveri nam avtor prek stare avtomobilske kripe razgrne eksistence, ki se razbijejo v bizarnem in zaradi bizarnega, čeprav nam bohotni stil nikoli ne izda te evokacije. Buick Rivera je še eden izmed literarnih izbruhov pisatelja, za katerega se zdi, da se nikoli ne loči od pisalne mize. Knjiga je prejemnica nagrade August Šeneo Hrvaške matice za književnost in umetnost.

Miljenko Jergović se je rodil leta 1966 v Sarajevu. Od leta 1993 živi v Zagrebu in deluje kot pesnik, pisatelj, kolumnist, esejist, dramatik, novinar in kot eden bolj prepoznavnih javnih intelektualnih figur. Jergović je najbolj prevajani sodobni na Hrvaškem ustvarjajoči pisec – njegove knjige so prevedene v več kot dvajset jezikov – in brez dvoma zaseda prvo mesto v novejši hrvaški prozi. Poleg izjemnega ustvarjalnega zamaha, ki ga izpričuje z več kot petindvajsetimi samostojnimi književnimi deli, Jergovićev literarni vpogled v sodobno realnost odraža tudi specifičen nepatetičen odnos do realnosti, ki mu pritičeta gibkost jezika in občutek za pripoved, ki kakršenkoli zgodovinski, družbeni ali intimni dogodek hipoma spremeni v literarno mojstrovino. Jergovićevo delo je okronano tudi s številnimi lokalnimi in mednarodnimi nagradami.

antikvariat: brez
Avtor: Miljenko Jergović
Založba: V. B. Z. Ljubljana
ISBN: 961646146
Jezik: slovenski