Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Nakup po
Cena
 • 9 99
Jezik
 1. angleški (02)
 2. slovenski (35)
 3. španski (01)
 4. srbski (01)
Založba
 1. Cankarjeva založba (02)
 2. Didakta (02)
 3. Ebesede (02)
 4. Govinda (01)
 5. Grafični Atelje Zenit (01)
 6. Karantanija (03)
 7. Lepa Beseda, Amanda Mlakar, S.P. (02)
 8. Mladinska knjiga (09)
 9. Modrijan (03)
 10. Mohorjeva družba (01)
 11. Sanje (13)
Ilustracije
 1. Hinko Smrekar (01)
 2. Maja Kastelic (01)
 3. Nahid Kazemi (01)
Prevod
 1. Gašper Kralj (01)
 2. Monika Kavalir (01)
 3. Tina Malič (01)

DARILNE KNJIGE

Mreža  Vrstice 

  Redna cena: 16,42 €

  Sanjska cena: 12,00 €*

  Prihranite: 4,42 € (27%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

  Zgodbo o ljubljanskem tramvaju je na poljuden način zapisal Tadej Brate, poznavalec zgodovine tehnike in tehniške dediščine, predvsem pa velik ljubitelj tramvajev. Zgodovinski pregled se začenja s prvimi načrti za uvedbo tramvaja na začetku 20. stoletja, popelje nas od prve vožnje s tramvajem 6. septembra 1901 do njegove ukinitve 20. decembra 1958. Besedilo spremljajo številne fotografije in dokumenti iz zgodovinskih arhivov. Večina jih je objavljenih prvič.

  Redna cena: 16,95 €
  Priročen album za spomine na prvo leto vašega novorojenčka.
  Redna cena: 9,95 €
  Prikupno šaljiva knjižica o tem, kaj je sreča in zakaj je tako lepo v dvoje hopsati skozi življenje. Odlično darilo, s katerim na prijazen način izpovemo naklonjenost.
  Redna cena: 14,95 €

  Priznani čilski pisatelj je v tej poetični zgodbici spisal poklon počasnemu ritmu narave. Pripoved o polžu, ki zapusti varno zavetje doma in se poda na nevarno pot, da bi izvedel, zakaj so polži počasni, vabi, da se na svet okoli sebe ozrete s svežimi, drugačnimi očmi. V tej lepo zgodbi bodo uživali mladi in malo starejši bralci, stari vse od 8 pa do 88 let.

  Redna cena: 19,95 €

  Jubilejna izdaja ob 100. obletnici slovenske slikanice – darilna izdaja v škatli!

  Redna cena: 9,90 €

  Tokrat je pred nami Mali princ v obliki darilne knjige, ki je primerne velikosti tako za na knjižne police kot za na pot, da nas lahko modrosti Malega princa spremljajo na vsakem koraku.

  Redna cena: 18,00 €

  Na dan preberite le eno poglavje, sami ali ljubljeni osebi. Globoko premislite, kaj vam pravi, skušajte storiti, kar zahteva od vas, in vaša zmožnost, da bi ljubili in bili ljubljeni, bo rasla.

  Redna cena: 15,70 €

  Knjižica je nastala iz prepričanja, da ima vsakdo dar napisati ali izreči enkratno prečudovito voščilo, kajti voščilo je srčna naklonjenost, pripadnost, molitev, pesem, prijaznost. V njej boste našli napotke in primere voščil, ki jih bližnjim naklonimo ob različnih priložnostih.

  Redna cena: 17,40 €

  Ta navidez ljubka knjižica žaljivk, zmerljivk, namigov in najrazličnejših zlobnih dovtipov se morda zdi kot otroška slikanica, vendar pozor – knjiga je namenjena odraslim. Avtorja, britanska romanopiska, mladinska pisateljica in avtorica več antologij Michelle Lovric ter poznavalec klasičnih jezikov in kultur Nikiforos Doxiadis Mardas, sta namreč skrbno izbrala besede in besedne zveze, povedi, verze in kitice klasičnih rimskih oziroma latinskih pesnikov in pisateljev, ki so bili v svojih delih tudi šaljivi, predrzni, nesramni, žaljivi, hudobni, opolzki ...

  Redna cena: 9,90 €

  Aforizmi, zbrani v tej knjižici, so niz približno stoosemdesetih stavkov, razvrščenih pod dvaindvajset podnaslovov. Gre za domišljene, duhovite in večpovedne bodice, kakor se za aforizme tudi spodobi. Že sam naslov Pohujšanje odpade se poigrava z vsaj dvopomenskostjo hujšanja in pohujšanja. In takoj napelje bralca na to, da pomisli: kaj torej odpade?

  Redna cena: 9,00 €

  Mladi medo se odpravi na potep, da bi našel srečo. Po več spodletelih poizkusih ugotovi, da je za srečo nujno potrebno prijateljstvo.

  Majhna darilna knjigica za velike prijatelje.

  Redna cena: 14,99 €

  Punce že od nekdaj počnemo izjemne reči: gradimo šole, pišemo knjige, ustvarjamo umetnine, kolesarimo okoli sveta, planinarimo, delamo v tovarnah, se bojujemo za pravičnejši družbo in še in še. Toda stoletja je svet deloval po pravilih, ki so ženske odrivala na obrobje družbe ter njihovo dejavnost reducirala na skrb za moža, otroke in gospodinjstvo. Zato je skrajni čas, da na glas povemo, da smo dekleta pomembno sooblikovale zgodovino. In skrajni čas je, da se tudi naši dosežki vpišejo na svetovni zemljevid. Knjiga direktorice Inštituta 8. marec in znane aktivistke za enakopravnost spolov Nike Kovač nam predstavlja 30 punc – Slovenk in tujk – ki so s svojimi pogumnimi dejanji spreminjale svet. Njihove zmage naj nas navdihnejo za povezovanje in ustvarjanje boljšega jutri. Za vse! Kajti če so zmogle one – zmoremo tudi mi.

  Redna cena: 17,99 €

  Leta 2016 je v Sredozemskem morju utonilo ali izginilo 4176 ljudi– 11 vsak dan. Med njimi tudi otroci. Potem ko so njihovo otroštvo zaznamovale bombe, izgube bližnjih in lakota, je upanje na srečno in varno prihodnost utonilo skupaj z njimi, še preden so stopili na varna tla.

  Leto poprej je bil med njimi tudi Alan Kurdi. Ganljiva podoba mrtvega triletnika na morski obali je pretresla svet in navdihnila Khaleda Hosseinija, ambasadorja dobre volje za UNHCR, Urad visokega komisariata Združenih narodov za begunce, ter avtorja uspešnic Tek za zmajem, Tisoč veličastnih sonc in V gorah odzvanja, in nastala je ganljiva ilustrirana knjiga, v kateri oče na predvečer nepredvidljivega potovanja nagovarja svojega sinka.

  Dohodki od prodaje Morske molitve bodo šli Fundaciji Khaleda Hosseinija in organizaciji UNHCR, Uradu Visokega komisariata Združenih narodov za begunce, za finančno pomoč pri reševanju življenj in grajenju boljše prihodnosti za begunce po vsem svetu.

  Redna cena: 15,00 €

  Življenje je kot letenje. Ni samoumevno – treba se ga je naučiti.

  Finska umetnica, ki živi in ustvarja v sončni Italiji, je pripravila drobno knjižico modrih namigov za prelet skozi življenje.

  Redna cena: 15,00 €
  Redna cena: 9,90 €

  Priročna in lepo oblikovana darilna knjiga prinaša izbor misli, pregovorov in drugih modrosti znanih osebnosti o življenju. Na začetku knjige je stran, namenjena osebnemu posvetilu – tako lahko preprosta knjižica postane prisrčno darilo za kogarkoli. »Edino, kar človek mora imeti, je, da srečno živi.« Voltaire »Življenje je najlepša iznajdba narave, a smrt njena veščina, da življenje čim bolje izkoristimo.« Johann Wolfgang von Goethe

  Redna cena: 9,90 €

  Priročna in lepo oblikovana darilna knjiga prinaša izbor misli, pregovorov in drugih modrosti znanih osebnosti o naravi. Na začetku knjige je stran, namenjena osebnemu posvetilu – tako lahko preprosta knjižica postane prisrčno darilo za kogarkoli. »Zemlja je glasba za tiste, ki bodo poslušali.« (George Santayana) »Narava je najboljša lekarna« (Sebastian Kneipp)

  Redna cena: 19,99 €
  Pingvin Vladimir prebiva v živalskem vrtu, kjer ima kup prijateljev in prijaznega upravnika. Kljub prijetnemu življenju se vsako leto najmanj enkrat - ob rojstnem dnevu, spomni južnega tečaja in rodne Antarktike, staršev, bratov in prijateljev. Takrat prejme od njih čestitko in se zave, da jih resnično pogreša in da jih že zelo dolgo časa ni videl. Za sedmi rojstni dan mu upravnik in prijatelji, slon, krokodil, povodni konj, žirafa, medvedka in drugi, pripravijo presenečenje. Z letalom se vsi skupaj odpravijo na Antarktiko, kjer bodo praznovali njegov rojstni dan. Medvedka je vsem napletla puloverje in šale, da jih ne bo zeblo. Vladimirjeva družina in prijatelji so presrečni, ko se spet snidejo. Pripravijo veliko praznovanje, na katerem ne zmanjka niti ledenega čaja niti ledene torte niti sladoleda. Naslednji dan se morajo živali vrniti v živalski vrt in pred odhodom podarijo Vladimirju najlepše darilo, kar jih je kdaj prejel: ostal bo doma pri svoji družini, oni pa bodo še prišli na o ...
  Redna cena: 9,95 €
  Ta nežna, poetična pripoved je bila napisana za otroke, a je pozneje kot svetovna uspešnica začarala bralce vseh starosti.
  Redna cena: 19,95 €

  Knjiga Ferija Lainščka prinaša pesmi za posebne trenutke in za vse, ki znamo kdaj biti posebni.Pisatelj, scenarist, dramatik, avtor zgodb za otroke in mlade je najprej prišel med bralce kot pesnik. S pesmimi še vedno navdušuje najmlajše, njegova besedila pojejo najbolj znani slovenskih pevci,  poezijo objavlja ne le v literarnih, ampak tudi v najbolj branih revijah.

Mreža  Vrstice