Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Nakup po
Cena
 • 9 100
Jezik
 1. angleški (03)
 2. slovenski (45)
 3. španski (01)
 4. srbski (01)
Založba
 1. Cankarjeva založba (01)
 2. Didakta (04)
 3. Ebesede (03)
 4. Elaphe (01)
 5. Goga (01)
 6. Grafični Atelje Zenit (01)
 7. Iskanja (01)
 8. Karantanija (03)
 9. Lepa Beseda, Amanda Mlakar, S.P. (02)
 10. Mladinska knjiga (09)
 11. Mohorjeva družba (01)
 12. Nova akropola (01)
 13. Primus (01)
 14. Samozaložba (02)
 15. Sanje (17)
Ilustracije
 1. Barbara Ogrič Markež (01)
 2. Hinko Smrekar (01)
 3. Maja Kastelic (01)
 4. Nahid Kazemi (01)
 5. Urška Stropnik Šonc (01)
Prevod
 1. Gašper Kralj (01)
 2. Monika Kavalir (02)
 3. Tina Malič (01)

DARILNE KNJIGE

Mreža  Vrstice 

  Redna cena: 17,90 €
  Beležnica namenjena zapiskom, zasnutkom in risbam, uporabnika nagovarja k drznejšemu razmišljanju in spodbuja ustvarjalnost s pomočjo izbranih citatov iz beležk najbolj priljubljenega slovenskega pesnika – Srečka Kosovela. Gre za do pred kratkim neodkrita besedila, ki jih najdete tudi v monumentalni izdaji doslej neobjavljenih besedil Srečka Kosovela Vsem naj bom neznan, ki jih je zbral Miklavž Komelj (Goga, 2019). Citati tečejo ob robovih listov, sredina je namenjena vašim vsebinam. Beležnico je oblikoval Jurij Kocuvan, ki je za oblikovanje knjige Vsem na bom neznan dobil nagrado Slovenskega knjižnega sejma.
  Redna cena: 15,00 €

  Življenje je kot letenje. Ni samoumevno – treba se ga je naučiti.

  Finska umetnica, ki živi in ustvarja v sončni Italiji, je pripravila drobno knjižico modrih namigov za prelet skozi življenje.

  Redna cena: 18,90 €
  V knjigi je 45 misli, ki opisujejo naša življenja ter pot, na katero bi vsak izmed nas vsaj enkrat v življenju moral stopiti, če bo želel srečo najti - to je pot vase. Misli so podkrepljene s čutnimi fotografijami, ki dajejo knjigi še večjo moč.
  Redna cena: 19,00 €
  Mala knjiga navdiha Skupaj je bolje je zasnovana kot darilo nekomu, ki ga želite navdihniti, ali kot darilo v zahvalo za zaupanje in navdih. To delo je popolnoma drugačno od ostalih Sinekovih del. Morda je videti kot knjiga za otroke, a je vse prej kot to. Ta bogato ilustrirana pripoved, ki je polna navdihujočih citatov, prikazuje čudovito zgodbo o treh otrocih, ki gredo na pot na novo igrišče in se zavzemajo za to, kar verjamejo. Zgodba je metafora za vsakogar, ki želi narediti spremembo in slediti svojim sanjam.
  Redna cena: 17,99 €

  Leta 2016 je v Sredozemskem morju utonilo ali izginilo 4176 ljudi– 11 vsak dan. Med njimi tudi otroci. Potem ko so njihovo otroštvo zaznamovale bombe, izgube bližnjih in lakota, je upanje na srečno in varno prihodnost utonilo skupaj z njimi, še preden so stopili na varna tla.

  Leto poprej je bil med njimi tudi Alan Kurdi. Ganljiva podoba mrtvega triletnika na morski obali je pretresla svet in navdihnila Khaleda Hosseinija, ambasadorja dobre volje za UNHCR, Urad visokega komisariata Združenih narodov za begunce, ter avtorja uspešnic Tek za zmajem, Tisoč veličastnih sonc in V gorah odzvanja, in nastala je ganljiva ilustrirana knjiga, v kateri oče na predvečer nepredvidljivega potovanja nagovarja svojega sinka.

  Dohodki od prodaje Morske molitve bodo šli Fundaciji Khaleda Hosseinija in organizaciji UNHCR, Uradu Visokega komisariata Združenih narodov za begunce, za finančno pomoč pri reševanju življenj in grajenju boljše prihodnosti za begunce po vsem svetu.

  Redna cena: 14,99 €

  Punce že od nekdaj počnemo izjemne reči: gradimo šole, pišemo knjige, ustvarjamo umetnine, kolesarimo okoli sveta, planinarimo, delamo v tovarnah, se bojujemo za pravičnejši družbo in še in še. Toda stoletja je svet deloval po pravilih, ki so ženske odrivala na obrobje družbe ter njihovo dejavnost reducirala na skrb za moža, otroke in gospodinjstvo. Zato je skrajni čas, da na glas povemo, da smo dekleta pomembno sooblikovale zgodovino. In skrajni čas je, da se tudi naši dosežki vpišejo na svetovni zemljevid. Knjiga direktorice Inštituta 8. marec in znane aktivistke za enakopravnost spolov Nike Kovač nam predstavlja 30 punc – Slovenk in tujk – ki so s svojimi pogumnimi dejanji spreminjale svet. Njihove zmage naj nas navdihnejo za povezovanje in ustvarjanje boljšega jutri. Za vse! Kajti če so zmogle one – zmoremo tudi mi.

  Prelistaj
  Redna cena: 21,00 €

  Tesla was undoubtedly an exceptional genius, the likes of which we are virtually no longer prepared to recognise. He possessed a good knowledge of the existing scientific theories of his time, but did not let them stop him. Rather, he kept opening up the formal foundations - yes, foundations - towards the transcendental space where there are no borders between science, art and spirituality. This, after all, is how all of the real geniuses have worked.

  Redna cena: 9,00 €

  Mladi medo se odpravi na potep, da bi našel srečo. Po več spodletelih poizkusih ugotovi, da je za srečo nujno potrebno prijateljstvo.

  Majhna darilna knjigica za velike prijatelje.

  Redna cena: 9,90 €

  Tokrat je pred nami Mali princ v obliki darilne knjige, ki je primerne velikosti tako za na knjižne police kot za na pot, da nas lahko modrosti Malega princa spremljajo na vsakem koraku.

  Redna cena: 19,95 €

  Jubilejna izdaja ob 100. obletnici slovenske slikanice – darilna izdaja v škatli!

  Redna cena: 14,95 €

  Priznani čilski pisatelj je v tej poetični zgodbici spisal poklon počasnemu ritmu narave. Pripoved o polžu, ki zapusti varno zavetje doma in se poda na nevarno pot, da bi izvedel, zakaj so polži počasni, vabi, da se na svet okoli sebe ozrete s svežimi, drugačnimi očmi. V tej lepo zgodbi bodo uživali mladi in malo starejši bralci, stari vse od 8 pa do 88 let.

  Redna cena: 15,00 €
  Redna cena: 15,00 €

  A hundred recipes of Slovenian specialities, many of them influenced by Austrian and Mediterranean cuisine. We picked the most classical dishes carefully, spiced them with some modern touch, and used the ingredients that can be accessed almost anywhere in the world. See how easy it is to cook some of the Slovenian classics: • Beef Broth • Sauteed Potatoes • Idrija Dumplings • Crumble Polenta • Rolled Dumplings • Bled Cream Cake

  Redna cena: 21,70 €
  Obstoj je nenehni opomnik. Posameznik mora biti le dovolj občutljiv in pozoren, da razbere njegova sporočila. Zlata zrna: sporočila obstoja je dragocena zbirka resnične in izzivalne modrosti o življenju, ljubezni in svetu okoli nas. Ta zanimivo ilustrirana knjiga s fotografijami in umetniškimi vzorci slika obsežno podobo tega, kako je "biti na svetu, a ne od tega sveta".
  Redna cena: 10,00 €
  Dhammapada je zbirka izrekov in nasvetov za vsakdanje življenje, ki so na Daljnem vzhodu stoletja navdihovali tako kralje kot puščavnike, tako moške kot tudi ženske, kajti, kot pravijo budisti, pravila Poti popolnosti so enaka za vse. Treba je poudariti, da spodnji izreki ves svoj navdih in vso svojo lepoto zajemajo iz konkretnih življenjskih izkušenj in zgledov, kar pomeni, da ne gre zgolj za lepe in prazne besede.
  Redna cena: 14,50 €
  Slikanica, ki z malo besedami veliko pove. Avtor Shel Silverstein je v Sloveniji že znan (Drevo ima srce, Manjkajoči košček, Dolgomobil). Slikanica na otroško preprost, a domišljijsko bogat način razmišlja o odnosih, o popolnosti, o sreči. Mnogo ljudi išče ravnotežje med potrebo po avtonomnosti in pripadanju, ravno tako kot Manjkajoči košček. Avtor ne izgublja besed, je kratek, konkreten, oster in hkrati dobrovoljen. Slikanica je primerna za odrasle in otroke, priporočamo jo tudi vzgojiteljem in učiteljem.
  Prelistaj
  Redna cena: 45,00 €

  Ilustrirane zbrane pesmi za otroke velike mojstrice verza in umetniške besede so nedvomno eno najlepših leposlovnih del mladinske literature v slovenskem jeziku. Knjiga je nastala v sodelovanju s cvetom dvaintridesetih slovenskih ilustratork in ilustratorjev. Knjiga v snop poveže zajeten izbor pesmic iz pesniških zbirk, lutkovnih predstav, pesnitev in radijskih iger, ki jih je Svetlana Makarovič napisala po lastnih in tujih predlogah. V Pesmih muce potovke se srečajo Sapramiška, Korenčkov palček, vila Malina, kosovirji, coprnica Zofka, Rdeča kapica, žaba Regica, pek Mišmaš, lačni krokodil in mnoga druga domišljijska bitja.

  Redna cena: 99,90 €
  Celovito znanje o vseh slovenskih pticah gnezdilkah na enem mestu. Natančen pregled razširjenosti in številčnosti gnezdilk Slovenije na podlagi podatkov, ki jih je prispevalo 632 sodelavcev.
  Redna cena: 19,99 €
  Pingvin Vladimir prebiva v živalskem vrtu, kjer ima kup prijateljev in prijaznega upravnika. Kljub prijetnemu življenju se vsako leto najmanj enkrat - ob rojstnem dnevu, spomni južnega tečaja in rodne Antarktike, staršev, bratov in prijateljev. Takrat prejme od njih čestitko in se zave, da jih resnično pogreša in da jih že zelo dolgo časa ni videl. Za sedmi rojstni dan mu upravnik in prijatelji, slon, krokodil, povodni konj, žirafa, medvedka in drugi, pripravijo presenečenje. Z letalom se vsi skupaj odpravijo na Antarktiko, kjer bodo praznovali njegov rojstni dan. Medvedka je vsem napletla puloverje in šale, da jih ne bo zeblo. Vladimirjeva družina in prijatelji so presrečni, ko se spet snidejo. Pripravijo veliko praznovanje, na katerem ne zmanjka niti ledenega čaja niti ledene torte niti sladoleda. Naslednji dan se morajo živali vrniti v živalski vrt in pred odhodom podarijo Vladimirju najlepše darilo, kar jih je kdaj prejel: ostal bo doma pri svoji družini, oni pa bodo še prišli na o ...
  Redna cena: 19,99 €
  Pingvin Vladimir prebiva v živalskem vrtu, kjer ima kup prijateljev in prijaznega upravnika. Kljub prijetnemu življenju se vsako leto najmanj enkrat - ob rojstnem dnevu, spomni južnega tečaja in rodne Antarktike, staršev, bratov in prijateljev. Takrat prejme od njih čestitko in se zave, da jih resnično pogreša in da jih že zelo dolgo časa ni videl. Za sedmi rojstni dan mu upravnik in prijatelji, slon, krokodil, povodni konj, žirafa, medvedka in drugi, pripravijo presenečenje. Z letalom se vsi skupaj odpravijo na Antarktiko, kjer bodo praznovali njegov rojstni dan. Medvedka je vsem napletla puloverje in šale, da jih ne bo zeblo. Vladimirjeva družina in prijatelji so presrečni, ko se spet snidejo. Pripravijo veliko praznovanje, na katerem ne zmanjka niti ledenega čaja niti ledene torte niti sladoleda. Naslednji dan se morajo živali vrniti v živalski vrt in pred odhodom podarijo Vladimirju najlepše darilo, kar jih je kdaj prejel: ostal bo doma pri svoji družini, oni pa bodo še prišli na o ...

Mreža  Vrstice