Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Delaj, teci, živi
16.9 EUR Zaloga: Na zalogi

Delaj, teci, živi

Avtor: | Založnik: UMco

Redna cena: 16,90 €
Nova izdaja, začinjena s predgovorom Marka Robleka.
Vprašajte nas

Broširana vezava

Obseg: 259 strani

Format: 150 mm x 210 mm

Podrobnosti

Nova izdaja, začinjena s predgovorom Marka Robleka.

O pomenu teka:
Tek mi je, poleg hribolazenja, v osnovi sredstvo za vzdrževanje osnovne telesne pripravljenosti, torej kondicije, ki jo potrebujem pri vsakodnevnem delu. Hkrati pa je tek, glede na to, da tečem po standardnih progah, in si beležim čase, tudi orientir, v kakšni kondiciji se trenutno nahajam.

O meditaciji med tekom: 
Kadar tečem sam, mi tek predstavlja nekakšno meditacijo za sproščanje stresa. Čas, ko sem sam s svojimi mislimi, je priložnost, da v miru razmislim o aktualnih življenjskih in službenih problemih. Pogosto se mi zgodi, da med tekom najdem kako novo idejo ali rešitev za kakega od njih, ali pa, kar je še bolje, uvidim, da kateri od problemov dejansko sploh ni tako velik, kot sem mislil poprej.

O dobrem teku:
Dober tek zame pomeni uživanje. Občutek, da obvladujem zadano hitrost oziroma tempo. Pomeni užitek po končanem teku, ko ugotovim, da nisem utrujen in da sem solidno pripravljen. Pomeni zavedanje, da imam na koncu teka višjo energijo, kot na začetku.

O tem ali smo ljudje rojeni za tek:
Če gledaš otroke na igrišču ali dvorišču med igranjem, kako se premikajo iz lokacije na lokacijo, potem lepo vidiš, da tečejo, ne pa hodijo. Tek je zanje naravno gibanje, z njim pridejo hitreje do cilja, hkrati pa jih ne utruja. V bistvu se niti ne zavedajo, da dejansko tečejo.

O svoji tekaški konkurenci:
Tekmujem zgolj sam s sabo, s svojim telesom in duhom. Tako so moja največja konkurenca ali zgled tisti, ki so uspeli tek ali pa kak drug vztrajnostni šport uspešno integrirati v svoje siceršnje poklicno in družinsko življenje, uspeli zanj navdušiti otroke, da stopajo po njihovih stopinjah, uspeli uresničiti svoje delovne in zasebne ambicije, z dvema besedama, kot bi rekel moj oče, stopiti na »pot samouresničevanja«.

SAMO RUGELJ (1966), publicist, urednik in založnik, je ljubiteljski pohodnik in tekac že od malega. Vcasih se je po hribih in dolinah preganjal z ocetom, mamo in sestro, sedaj se z ženo in svojimi otroci. Pred skoraj tridesetimi leti je za stavo prvic pretekel (in malo tudi prehodil) 42-kilometrski maraton. Kasneje si je dolgo casa to želel ponoviti, vendar mu ni uspelo. Po dvajsetih letih sedenja za racunalnikom je ugotovil, da je vse bolj zarjavel in da je maraton vse dlje od njega. Ko mu je po nakljucju pod roke prišel 16-tedenski tekaški program za treniranje maratona (z izhodišcem, da mora biti tisti, ki se ga loti, sposoben preteci deset kilometrov v približno eni uri), se je odlocil, da tokrat resneje poskusi. Ta knjiga je porocilo, kaj vse se mu je ob tem dogajalo, hkrati pa tudi meditacija o življenju, teku in delu v tretjem tisocletju.

Avtor: Samo Rugelj
Založba: UMco
ISBN: 9789616954228
Jezik: slovenski