Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Utišajmo nasilje
14.9 EUR Zaloga: Ni na zalogi

Utišajmo nasilje

Avtor: | Založnik: Didakta

Ilustratorji: Puig Rosado

Redna cena: 14,90 €
Knjižica z veliko humorja predstavi neprijetne in resne teme povezane z nasiljem, negativne posledice, ter predloge pozitivnih in mirnih rešitev zapletov.

NI NA ZALOGI

Vprašajte nas

Broširana vezava
Obseg: 62 strani
Format: 180 x 130 mm

Podrobnosti

Knjižica z veliko humorja predstavi zelo resne teme: nestrpnost, ustrahovanje, zavračanje drugačnosti, obtoževanje, prepire. V šestih zgodbicah so predstavljene naslednje konfliktne situacije: Dva volkova se prepirata zaradi istega kosa ozemlja. Krt in opice se zapletejo v medsosedski spor. Veliki pujsek ustrahuje Malega pujska. Kamele se posmehujejo velblodu, ker nima dveh grb, tako kot one. Dve ptici se spreta, ker hočeta pojesti istega deževnika. Maček obtoži miško, da mu je ukradla sir.

Avtorja otrokom pokažeta kako se lahko situacije končajo, če ravnamo nasilno, potem pa predlagata pozitivne in nenasilne rešitve zapletov. Na koncu vsake zgodbe so vprašanja in iztočnice za razmislek.

Knjižico bi moral prebrati in o njej razmišljati vsak otrok. V veliko pomoč pa je tudi učiteljem in vzgojiteljem, da lahko otrokom na zanimiv in zabaven način predstavijo problematiko nasilja.

antikvariat: brez
Avtor: Sylvie Girardet
Založba: Didakta
ISBN: 9616463659
Jezik: slovenski