Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Harun in morje zgodb
29.9 EUR Zaloga: Na zalogi

Harun in morje zgodb

Avtor: | Založnik: Modrijan

Redna cena: 29,90 €
Mladinska pripoved, ki v svetu mladinske literature že velja za klasično in črpa navdih iz indijskih pripovedk ter sodobnih fantazijskih romanov.
Vprašajte nas

Trda vezava

Obseg: 184 strani

Format: 150 mm x 210 mm

Podrobnosti

Odmislite vsakršno mnenje, ki ga morda imate o Salmanu Rushdieju oziroma njegovi kontroverznosti glede fatve. Očitnejše je namreč dejstvo, da je Rushdie eden najboljših sodobnih bajkarjev in parabolistov, črpajoč iz vseh kultur. Harun in Morje zgodb je navdihujoča pripoved o Rašidu Kalifi, ki je slovit pripovedovalec zgodb, po vsej deželi Alifbej znan kot Blašah, toda ko ga nekega dne zapusti žena, njegov pripovedni dar ugasne. Da bi našla zdravilo za onemelega očeta, se Harun in oče odpravita na
pustolovščin polno potovanje do Morja zgodb. V iskanju rešitve potujeta skozi magične pokrajine, ki jim vladajo čarodeji in govoreče živali, branita pa se pred mnogimi vsiljivci, ki imajo namen izsušiti Morje zgodb. 
Knjiga je sodobna različica Alice v čudežni deželi ali Čarovnika iz Oza, svoj imaginarij pa jemlje iz klasičnih indijskih pripovedk, Gospodarja prstanovTisoč in ene noči pa tudi nekaterih Gogoljevih in Kafkovih novel. Salman Rushdie je Haruna zasnoval prav v času, ko je pisal Satanske stihe. Takrat ga je namreč njegov sin Zafar podrezal, zakaj ne napiše knjige, ki bi bila primerna za otroke. Rushdie se je odločil sinu ugoditi in nastala je mladinska pripoved, ki v svetu mladinske literature že velja za klasično.

Avtor: Salman Rushdie
Založba: Modrijan
ISBN: 9789612417840
Jezik: slovenski