Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Nauki črne skrinjice
24.9 EUR Zaloga: Na zalogi

Nauki črne skrinjice

Zakaj se večina ljudi ničesar ne nauči iz napak, nekaterim pa to vseeno uspe

Avtor: | Založnik: UMco

Redna cena: 24,90 €
Knjiga Nauki črne skrinjice je posvečena analiziranju in učenju iz napak, prav pa lahko pride čisto vsakemu posamezniku. Sestavljajo jo resnične zgodbe o napakah z različnih področij, od športnih do poslovnih primerov ter od zdravstva, prava, bančništva pa vse do politike. Matthew Syed jih zaokroža v nasvete in dognanja, kako se čim bolje učiti iz napak in na koncu doseči svoj cilj, ob tem pa nam tudi razkrije, kako v življenju ne moremo napredovati, če nismo pripravljeni preučiti lastnih napak.
Vprašajte nas

Broširana vezava
Obseg: 413 strani
Format: 210 x 150 mm

Podrobnosti

V človeški naravi je, da delamo napake, bodisi v službi, na nogometni tekmi ali pri izpitu na fakulteti. Vprašanje pa je, ali se iz njih poskušamo kaj naučiti. Pri nekaterih poklicih ena sama napaka lahko pomeni usodne in nepopravljive posledice. To recimo velja za letalsko industrijo. Da bi bilo usodnih napak tam čim manj, je vsako letalo že dolgo opremljeno s skoraj neuničljivo črno skrinjico, ki snema delovanje letala in pogovore v njem. Tako lahko ob vsaki napaki ali strmoglavljenju letala pregledajo in analizirajo, kaj je šlo narobe pri tem poletu. S to metodo je v zadnjih desetletjih letalska industrija postala zelo varna, zaradi česar so »nauki črne skrinjice«, od koder izvira tudi naslov te knjige, dragoceni za vse, ki si v svojem življenju prizadevajo za odpravljanje napak.

Avtor knjige Nauki črne skrinjice svoje izsledke črpa iz različnih znanstvenih ved, kot so antropologija, psihologija, zgodovina in teorija kompleksnosti. Z njihovo pomočjo razišče skrite, vendar v svoji osnovi pogosto povsem predvidljive vzorce človeških napak ter naše odzive nanje. Če torej spremenimo odziv in si priznamo, da smo naredili nekaj narobe, s tem lahko veliko bolje izkoristimo naše potenciale tako v službi kot tudi v vsakdanjem življenju.

Avtor: Matthew Syed
Založba: UMco
ISBN: 9789617050226
Jezik: slovenski