Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Onkraj vere - Evangelija v navzkrižju
25 EUR Zaloga: Na zalogi

Onkraj vere - Evangelija v navzkrižju

Janez in Tomaž

Avtor: | Založnik: Iskanja

Redna cena: 25,00 €

V knjigi Onkraj vere Elaine Pagels raziskuje, kateri dogodki in kdo je vplival, da so v Novo zavezo vključena besedila, ki so odločila, kakšno bo krščanstvo in kakšno ne bo?

Vprašajte nas

Broširana vezava

Obseg: 212 strani

Format: 150 mm x 210 mm

Podrobnosti

Ta izredna knjiga bo spodbudila in razvnela razmišljanje. Nagradila bo vsakega bralca, ki se sprašuje o izvoru krščanstva in ki bi rad vedel kaj več o skrivnih gnostičnih rokopisih. Elaine Pagels je dosegla resnično nekaj izrednega, njen pregled zgodnjih religioznih spisov je zanimivo, razumljivo in na trenutke celo dramatično branje.

Ugledna zgodovinarka religij Elaine Pagels pionirsko proučuje najzgodnejša krščanska besedila. V tej knjigi raziskuje, kateri dogodki in kdo je vplival, da so v Novo zavezo vključena besedila, ki so odločila, kakšno bo krščanstvo. Sprašuje se, kaj je religija in kaj je krščanstvo in zakaj se mnogim še vedno zdi privlačno – ne glede na to, ali pripadamo cerkvi ali ne; in navkljub težavam, ki jih lahko imamo z določenimi verovanji ali praksami. Kaj je tisto pri krščanstvu, kar imamo radi in česar ne moremo imeti radi?

Dogodek v lastni družini jo je spodbudil, da se je vrnila k raziskovanju skrivnega Evangelija po Tomažu. V besedila, ki so nekoč veljala za heretična, je vdahnila novo življenje. Globlje ko se je spuščala v svojo lastno vero, bolj je ugotavljala, da vera dopušča raznolikost tolmačenj in da nepriznani glasovi krščanstva vzpodbujajo in podpirajo »prepoznavanje luči znotraj vsakega med nami«.

Že od samih začetkov je zunanje opazovalce, ki so prisostvovali srečanjem kristjanov, privlačila skupnost, ki jo je duhovna moč združevala v razširjeno družino. Iz lastnih srečanj z verniki, neverniki in iščočimi, kot tudi s tistimi, ki ne pripadajo nobeni cerkvi, je Pagelsova ugotovila, da tisto, kar nekaj pomeni v religiozni izkušnji, obsega mnogo več, kot le to, v kaj verujemo ali v kaj ne verujemo.

Ta izdaja vsebuje prevod Evangelija po Tomažu.

Avtor: Elaine Pagels
Založba: Iskanja
ISBN: 9789616058506
Jezik: slovenski