Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Zmaj v parku
19.5 EUR Zaloga: Na zalogi

Zmaj v parku

Avtor: | Založnik: Mohorjeva družba

Ilustratorji: Ana Razpotnik Donati

Redna cena: 19,50 €

Zmaj, ki spravi mesto (spet) v red 

Vprašajte nas

Trda vezava

Obseg: 32 strani

Format: 220 mm x 260 mm

Podrobnosti

Zmaj, ki spravi mesto (spet) v red 
Bronasti zmaj sredi mestnega parka nekatere spominja na davno legendo, nekatere pa na otroštvo in hlače, ki so jih potrgali ob dričanju po njem. Kaj pa, če zmaj ni le nedolžen kip? Kaj pa, če se nameni – tako kot nekoč s sovražnimi vitezi – spustiti v boj z zloveščo pločevino, ki je preplavila mesto in park …? 
Nekdaj mirno mesto s sijajnimi palačami, spomeniki in fonta¬nami so popolnoma preplavili avtomobili … Bronasti zmaj je otožen spomin junaške preteklosti sredi mestnega parka, ki ostaja edina oaza za upokojence, ki še zmorejo naglo prečkanje ulic, za babice z dojenčki v vozičkih in za trume otrok, ki jih avtomobili odložijo ob vhodu. Kje je junak, ki bo mesto rešil sodobne kuge – avtomobilitisa? Je mirna noč brez hupanja avtomobilskih trobelj, brez navijanja motorjev in cviljenja gum, brez hreščanja glasbe iz hrumečih avtomobilov res le še pobožen sen? 
Pomežik zmaja starčku, ki se še spominja drugačnih časov, je kot obet zarote – zarote za boljši svet! Ključ zanj pa avtor seveda zaupa le otrokom, njihovi nenarejenosti in pogumu!

antikvariat: brez
Avtor: Miroslav Košuta
Založba: Mohorjeva družba
ISBN: 9789612783563
Jezik: slovenski