Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Poleti, poleti!
24.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Poleti, poleti!

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 24,95 €

Sanjska cena: 5,00 €*

Prihranite: 19,95 € (80%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Poezija na kartah.
Vprašajte nas

Datum izdaje: 14. 09. 2009

Pesmi in spremna besedila na kartah 
Sozaložila: Vida Mokrin Pauer 

Podrobnosti


Zakaj in kako prerokovati = uvidevati s pesmimi pesniške zbirke Poleti Poleti!

***

Bonaca

Na zglajeni
globini
plavam mrtvaka
z rokavčki
vzgonske tišine
negibne,
silno nosilne.

Nato mine.

Odlomek

Šele ko uvidevaš in uvidiš - in pravzaprav je najbolj prvinsko, če se ti stik s "samim" sabo sprošča v podobah in v jeziku iz lastnega okolja - kaj se ti dogaja, za kaj gre, sprejmeš stvarstva varstvo in se lahko bolje odločaš.

Medijski odzivi

"Kadar sem slabe volje, poslušam CD in uživam, se zabavam, ogromno pomenov se v meni razpira, spomini, ideje, domišljija. Pesmi s tega CD-eja bi rada čim večkrat slišala tudi na vsakem radiu! ... "
- Neža Maurer

"Poezija Vide Mokrin Pauer je obliž na rane dolgočasja, nesmisla, žalosti in jamranja nad krivicami. Srčno odprte za otroke in odrasle - za odrasle v otrocih in za otroke v odraslih - so njene pesmi zapeljevalke vesoljne zaljubljenosti vate, bralka-bralec! Zdravilno in krepilno, kot Hafisove pesmi, jemati - brati - vsaj eno na dan - pa bo nasmejan!"
- Barbara Korun

"Na poezijo se ne spoznam. Žal. Spoznam pa se na energijo, zato mnogi na ulici za mano kričijo, da sem vešča, v čarovniški obliki. In ta Vidina poezija je skozi mene izlila čudovito energijo, ki je s pomočjo besed, ki jih Vida tke v svoje besedilo, napolnila moje srce ..."
- Varja Kališnik

"Pesmi na kartah so kratke, včasih samo zametek teme, ponujajo pa veliko snovi za razmislek. Pesnica, ki zna biti tudi ostra in družbenokritična, vsekakor ne skriva svojih kart."
- Tina Škrajnar Petrovič, Bukla

"Pesmi Vide Mokrin Pauer so hkrati nežne, duhovite, igrive, modre, sproščene in erotične ... Navidezno igriva besedila skrivajo globoko modrost, prežeto s kvantno fiziko, kjer je vsak delček hkrati celota ... Ob branju se nam sproščajo nove asociacijske povezave in pokažejo odgovori, ki nam pomagajo k boljšemu odločanju."
- Renata Hrovatič, Jana

"108 pričujočih pesmi je zabavnih, prijetnih, sproščujočih."
- Svobodna misel

"Odprta, radostna in vznesena poezija se odpira in razgalja pred vsemi sprostitve željnimi ljubitelji literature in kvantnega pogleda na stvarnost. V njenih verzih sobiva majhno in veliko, enakovredno utripa mlado in staro, ustaljeno in vihravo ter se z vsemi svojimi svetlobnimi končiči dotika odraslega v otroku in prebuja in otroka v odraslem."
- Manja Žugman Širnik, Ampak

Avtor: Vida Mokrin Pauer
Soustvarjalci: Lektura: Barbara Korun
Redakcija: Tina Volarič
Založba: Sanje
ISBN: 9789619253397
Jezik: slovenski
Datum izida: 14. sep. 2009