Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Ljubezenski dvojček: Pogovor + Trpljenje mladega Wertherja
26.94 EUR Zaloga: Na zalogi

Ljubezenski dvojček: Pogovor + Trpljenje mladega Wertherja

Avtor: | | Založnik: Sanje

Prevod: Barbara Skubic

Redna cena: 26,94 €

Sanjska cena: 24,24 €*

Prihranite: 2,70 € (10%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Pogovor je roman, ki z močnimi, pikantnimi zvoki raste v čutno in sočutno bližino tujcev, mlade ženske in zrelega moškega.

Trpljenje mladega Wertherja je pretresljiva ljubezenska zgodba v pismih. 

Vprašajte nas

Pogovor

Broširana vezava

Obseg: 160 strani

Format: 125 mm x 190 mm

Trpljenje mladega Werherja

Trda vezava

Obseg: 136 strani

Format: 125 mm x 190 mm

Podrobnosti

Pogovor

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se zapletli v pogovor z naključnim sogovornikom – v ure in ure dolg pogovor – in presenečeni ugotovili, da popolnemu neznancu z lahkoto pripovedujete stvari, za katere ste mislili, da jih ne morete zaupati niti svojim najbližjimč To se v romanu Pogovor Davida Brooksa zgodi avstralskemu inženirju Stephenu in italijanski prevajalki Ireni, ki ju nepričakovan sunek vetra pripelje za skupno mizo v restavraciji na tržaškem Trgu edinosti.

Predjed, glavna jed, sir, sladica, vmes pa zgodbe o ljubezni in izgubi, o potovanjih in usodnih odločitvah. Presenetljiva lahkotnost, s katero Stephen in Irena drug drugemu razkrivata podrobnosti iz svojega življenja, mila noč na obali severnega Jadrana in dobra lokalna hrana pa tako oba protagonista, kakor tudi bralca pripeljejo do spoznanja, da se takrat, ko poskušamo drugemu pomagati pri razumevanju življenjskih prelomnic, največ naučimo o sebi.

Trpljenje mladega Wertherja

Trpljenje mladega Wertherja je pretresljiva ljubezenska zgodba v pismih. 
Roman je že ob izidu vzbudil izjemno zanimanje po vsej Evropi. Mladi so posnemali celo stil Wertherjevega in Lottinega oblačenja ter način njunega vedenja in čustvovanja. Četudi je odtlej minilo več kot 2 stoletji, pa se zdi, da se je zgodba Wertherja za vselej vpisala v etos evropske kulture. 
Mladi Werther svoja občutja in dogajanja bralcu izpoveduje v obliki pisem, ki jih piše prijatelju Wilhelmu. Roman je izšel leta 1774, ko je imel avtor štiriindvajset let. V romanu je razbrati tudi Rousseaujeve misli o naravi in Goethejevo kritiko družbe, ki posamezniku onemogoča svobodno voljo in čustvovanje. 

Avtor: David Brooks, Johann Wolfgang Goethe
Založba: Sanje
Jezik: slovenski