Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Pot pozornosti
23 EUR Zaloga: Na zalogi

Pot pozornosti

Avtor: | Založnik: Eno

Redna cena: 23,00 €
Knjiga Pot pozornosti uči, kako s pomočjo nenehne pozornosti razvijemo modrost in sebe ter ugledamo svet v svetlobi resnice, predvsem pa nam želi pomagati v najrazličnejših življenjskih okoliščinah in nam pokazati pot, kako lahko živimo bolj umirjeno, ustvarjalno in srečno.
Vprašajte nas

Broširana vezava
Obseg: 264 strani
Format: 228 x 150 mm

Podrobnosti

Metoda meditacije, ki je opisana v tej knjigi, je preizkušena v meditacijskih centrih v Burmi – avtor je bil sam v enem od njih – in ne zahteva nikakršnega posebnega znanja; dostopna je vsem, ne glede na izobrazbo, prepričanje, vero, svetovni nazor in psihofizične posebnosti. Metoda je sodobna, a kljub temu ostaja avtentična in vodi v stanje, ki razkrije pomen lastnega bivanja ter tako človeka umesti v tok življenja, v vse, kar biva, v stanje svobode, kjer se jaz zlije s celoto.

Odlomek

Plemenita resnica o neprijetnosti bivanja (dukkhasacca) In kaj je, učenci, plemenita resnica o neprijetnosti bivanja? Rojstvo je neprijetno, staranje je neprijetno, smrt je neprijetna. Žalost, jok, telesna bolečina, duševna bolečina in obup so neprijetni. Če je nekdo v stiku z ljudmi ali stvarmi, ki jih ne mara, je neprijetno. Če je nekdo ločen od ljudi ali stvari, ki jih ima rad, je tudi neprijetno. Če si nekdo želi nekaj, česar ne more dobiti, je neprijetno. Skratka – vsaka navezanost na pet skupin bivanja je neprijetna.

antikvariat: brez
Avtor: Primož Pečenko
Založba: Eno
ISBN: 9789616943154
Jezik: slovenski