Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe
24.9 EUR Zaloga: Na zalogi

Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe

Avtor: | Založnik: UMco

Redna cena: 24,90 €
Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe je izbor desetih tehtnih zgodb Irvina D. Yaloma, v katerih nam ta najbolj briljanten pripovedovalec med psihoterapevti odkriva skrivnosti, patos, humor in frustracije, ki prežijo v jedru vsakega terapevtskega srečanja.
Vprašajte nas

Broširana vezava

Obseg: 370 strani

Format: 150 mm x 210 mm

Podrobnosti

»Ko beremo Yaloma, on bere nas.«

 – dr. Manca Košir

Zakaj se je Saul tako trpinčil zaradi treh neodprtih pisem iz Stockholma? Kaj je gnalo Thelmo, da je več let obsesivno podoživljala davno minulo ljubezensko afero? Kako so Carlosu seksistične fantazije pomagale pri spoprijemanju z neozdravljivim rakom?

Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe je izbor desetih tehtnih zgodb Irvina D. Yaloma, v katerih nam ta najbolj briljanten pripovedovalec med psihoterapevti odkriva skrivnosti, patos, humor in frustracije, ki prežijo v jedru vsakega terapevtskega srečanja. S pripovedovanjem o dilemah svojih klientov Yalom ne ponuja le izjemno redkega in fascinantnega vpogleda v osebna hrepenenja in motivacije svojih varovancev, temveč nam razkriva tudi svojo lastno zgodbo, ko se trudi uskladiti svoje vse preveč človeške odzive z rahločutnostjo, ki jo ima kot psihiater. Še noben avtor od Freuda naprej ni toliko prispeval k razjasnitvi tega, kaj se dogaja v odnosu med psihoterapevtom in klientom.

V nadrobno izpisanih zgodbah osebne preobrazbe, ki jih pripoveduje Yalom, njegovi varovanci korak za korakom napredujejo pri premagovanju obsesivnih misli, depresije in drugih težav, hkrati pa se soočajo še s temeljnimi eksistencialnimi vprašanji, kot so neizogibnost smrti ali potreba po ­osmišljanju svojega življenja. Yalomove zgodbe so pisane s tempom psihološke srhljivke, vsaka od njih pa nam ponuja edinstven vpogled v terapevtski proces. Tu pa ni vedno srečnega konca, saj Yalom opiše tudi primere, ko so klienti prekinili terapijo, bralec pa je prepuščen razmišljanju, zakaj se je terapevtski odnos končal na tak način.

Čeprav Yalom pripoveduje brez olepševanja in z zdravim smislom za humor, iz njegovih zgodb veje pristni humanizem, ki se obrača proti svetlim platem človeka.

Dr. IRVIN D. YALOM (1931) je zagotovo eden izmed največjih psihiatrov in mojstrov psihoterapije naše ­dobe. Kot dolgoletni predavatelj psihiatrije na Univerzi Stanford je napisal več cenjenih učbenikov, verjetno najbolj znana med njimi sta Eksistencialistična psihoterapija (Existential Psychotherapy) ter Teorija in praksa skupinske psihoterapije (The Theory and Practice of Group Psychotherapy). Razvil je model eksistencialne psihoterapije, ki temelji na štirih bivanjskih danostih in soočanju z njimi: osamljenosti, odsotnosti smisla, neizbežnosti smrti in svobodi ter na posameznikovem (ne)funkcionalnem odzivanju nanje. Yalom je avtor več romanov in neleposlovnih knjig, ki nam na svojstven način razkrivajo zaupni svet psihoterapije. Njegovo najbolj znano delo Rabelj ljubezni in druge psiho­terapevtske zgodbe je prva knjiga, ki jo lahko beremo v slovenščini.

antikvariat: brez
Avtor: Irvin D. Yalom
Založba: UMco
ISBN: 9789616954549
Jezik: slovenski