Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil
15.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil

Avtor: | Založnik: Mladinska knjiga

Redna cena: 15,99 €
Hudo zabaven spust v širjavo skandinavskega humorja.
Vprašajte nas

Broširana vezava

Obseg: 488 strani

Format: 128 mm x 188 mm

Podrobnosti

V domu za ostarele je vse pripravljeno za praznovanje Allanovega 100. rojstnega dneva, zbrani so gostje, mediji in župan s slavnostnim govorom. Allan pa tik pred zdajci pobegne skozi okno, z nekaj fičniki v žepu si kupi avtobusno vozovnico, do koder pač gre, vmes pa ukrade še kovček nekemu sumljivemu mladeniču, ki ga poprosi, naj malo popazi nanj. Izkaže pa se, da je v kovčku ogromno denarja ... 

Tako se začne izjemno potovanje stoletnika in avanture, polne napetosti in nevarnosti. A ta pot se ne dogaja le v sedanjosti, ampak tudi v Allanovi preteklosti, saj se je v svojem dolgem življenju znašel na prizorišču skoraj vseh najpomembnejših zgodovinskih dogodkov 20. stoletja.

Knjižni prvenec Jonasa Jonassona, ki si je prej služil kruh kot novinar, je takoj po izidu zbudil zanimanje največjih svetovnih založb, kritikov, predvsem pa bralcev. Mednje spadajo tudi oboževalci Arta Paasilinne. Stoletnik pa je očitno tudi izjemno privlačen za film, saj se v romanu srečajo prizemljenost Forresta Gumpa, optimizem filma Življenje je lepo, čudež starosti iz Nenavadnega primera Benjamina Buttona in prigode barona Münchhausna.

antikvariat: brez
Založba: Mladinska knjiga
ISBN: 9789610128533
Jezik: slovenski