Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Ariol, Gromski konj
18 EUR Zaloga: Na zalogi

Ariol, Gromski konj

Avtor: | Založnik: Vigevage

Redna cena: 18,00 €

Ariol je majhen moder oslič, star devet let, in je glavni junak istoimenskega stripa, ki ga je doslej že za deset knjig! Drugi del zbirke nosi naslov »ARIOL – Gromski konj«.

Vprašajte nas

Broširana vezava

Obseg: 134 strani

Format: 160 mm x 200 mm

Podrobnosti

Ariol je majhen moder oslič, star devet let, in je glavni junak istoimenskega stripa, ki ga je doslej že za deset knjig! Drugi del zbirke nosi naslov »ARIOL – Gromski konj«.

Prinaša ducat novih zgodb, in še eno povrhu; Ariol in Ramono se v njih med drugim odpravita na poletne počitnice k nonotu in noni Milojki, zbirata nalepke, Ariolov razred se en dan razdeli, ker si učitelj Top zvije gleženj, pa polovico (pre)vzame v uk učitelj Hipstič, drugo polovico pa učiteljica Kljunka, ko Top ozdravi, obišče razred mestnega vrtnarja Gartnerja in z njim sadi drevesa, v dveh zgodbah pa spoznamo tudi mestnega knjigarnarja krasnega imena, gospoda Behemota. Ariol je še vedno popolnoma očaran, kadarkoli se v njegovem vidnem polju pojavi Petula, ki mu jo uspe tokrat pa končno tudi povabiti na cukre. Plavalnih tečajev tokrat žal ni na programu, se pa zato Ariol v eni od zgodb kar se le da "učinkovito" stušira.

Ariol – Gromski konj ostaja zvest konceptu iz prve knjige, ki se tu le še razcveti. Enako velja za glavnega junaka, Ramono pa prav nič ne zaostaja.

Strip pripoveduje o otrocih in je namenjen otrokom (nekako med petim in enajstim letom starosti). Kot tak je eden redkih sodobnih prevodnih stripov v slovenščini za mularijo.

V nadaljevanjih je začel izhajati leta 1999 v zelo popularni francoski otroški reviji »J'aime lire«, od leta 2002 pa izhaja v knjigah, glavni junak in njegovi sošolci pa od leta 2009 nastopajo tudi v risanki, imajo svojo spletno stran, DVD in kup zbirateljskih dobrot.

Njegov scenarist Emmanuel Guibert je o Ariolu med drugim dejal, da najbrž ne bo nikoli odrasel. Za dogodivščine, ki se odvijajo v enem letu junakovega življenja, išče navdih predvsem v drobnih življenjskih dogodkih in situacijah, tudi iz lastnega otroštva, nato pa ga zanima, kako iz njih napraviti stripovske zgodbe, s katerimi želi otrokom dati osebnost, ne pa jih podcenjevati s tipiziranjem.

Ariolove zgodbe, ki vključujejo predstavnike vseh generacij, so tople, živahne, zabavne in duhovite, njihova odlika pa je med drugimi tudi, da sveta ne slikajo črno-belo in da se ne izogibajo resnejšim temam.

antikvariat: brez
Avtor: Emmanuel Guibert
Založba: Vigevage
ISBN: 9789619376836
Jezik: slovenski