Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Rob: zbadljivi poet v stripu in glasbi
15 EUR Zaloga: Na zalogi

Rob: zbadljivi poet v stripu in glasbi

posebna izdaja revije Stripburger

Avtor: | Založnik: Forum Ljubljana

Redna cena: 15,00 €
Svoja najgloblja občutja je ubesedil v poeziji, ki jo je stripar in glasbenik Martin Ramoveš vključil ne le v strip, s katerim je predstavil Robovo življenje in delo, temveč tudi uglasbil, ter tako predstavil še drugo, bolj lirično plat tega svojevrstnega literarnega ustvarjalca.
Zbadljivi poet Ivan Rob se vam tako v albumu Rob predstavlja v stripu in glasbi: ob nakupu stripa namreč prejmete tudi kodo, s katero si lahko naložite še glasbeni album. Na njem so Robovim liričnim in nežnim pesmim pridruženi energični ritmi električni kitare, ki osebnost tega zanimivega pesnika, pisatelja in satirika še bolj približajo današnjemu času in pokažejo, da gre za odlično poezijo, ki ne bi smela biti pozabljena.

Vprašajte nas

Trda vezava
Obseg: 96 strani

Podrobnosti

Satirični pesnik in pisatelj Ivan Rob (1908–1943) je bil za časa svojega življenja znan predvsem kot zbadljivi šaljivec, ki je s svojim iskrivim humorjem pogosto nasmejal boemsko druščino umetnikov svoje generacije, pa naj si bo to s šaljivimi predelavami znanih del Prešerna, Jurčiča, Trubarja in drugih literatov, s svojimi improviziranimi pesnitvami, ki jih je prepeval ob brenkanju na kitaro, ali takrat, ko je oblečen samo v spalno srajco tekel skozi Ljubljano … Anekdota namreč pravi, da sta se na neki državni povorki Ivan Rob in Fran Milčinski – Ježek, s katerim sta skupaj nastopala in prijateljevala, priključila na konec povorke s svečami v rokah in oblečena le v dolgi spalni srajci. Tako sta poskrbela za obilo smeha ter seveda zasenčila prav vse uradno dogajanje.
A Rob ni bil le karizmatična osebnost priljudnega in veseljaškega značaja, gozdovnik, lokostrelec, odličen kuhar in sodelavec prvega partizanskega gledališča Agitteater, temveč tudi pronicljiv kritik družbenega dogajanja, predvsem pa tankočuten opazovalec svoje dobe.

Avtor: Martin Ramoveš
Soustvarjalci: Avtor uvodnega besedila: Martin Ramoveš Avtorica spremne besede: dr. Vita Žerjal Pavlin Uredili: Ana Bogataj in Katerina Mirović Oblikovanje: Katja Kastelic
GLASBENI ALBUM Besedila: Ivan Rob / glasba: Martin Ramoveš / vokal, kitara: Martin Ramoveš / bas, spremljevalni vokal: Marko Petrič / bobni, spremljevalni vokal: Luka Drobnič / klaviature, klavir: Žiga Lovšin / spremljevalni vokal: Tina Petrovčič Posneto v studiu Metro junija 2018 / režija in oblikovanje zvoka: Janez Križaj / asistenta: Boštjan Janežič in Oskar Cafnik / dolžina: 36:16 min Glasba izdana pri Ustvarjalnem polju Celinka.si 2019
Založba: Forum Ljubljana
ISBN: 9789616553995
Jezik: slovenski