Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Okrog Ljubljane: 61 izletov
22.9 EUR Zaloga: Na zalogi

Okrog Ljubljane: 61 izletov

Avtor: | Založnik: Modrijan

Redna cena: 22,90 €

Knjiga Okrog Ljubljane je izletniški vodnik po 61 točkah v bližnji okolici slovenske prestolnice in je tako prvi Kozinčev vodnik, ki se je omejil le na en del Slovenije. 

Vprašajte nas

Poltrda vezava

Obseg: 160 strani

Format: 150 mm x 210 mm

Podrobnosti

Knjiga Okrog Ljubljane je izletniški vodnik po 61 točkah v bližnji okolici slovenske prestolnice in je tako prvi Kozinčev vodnik, ki se je omejil le na en del Slovenije. 

Ljubljana ima pred večino drugih evropskih prestolnic enkratno prednost: že na pragu njenih predmestij se začno širiti vabljiva naravna okolja in razgibana, lepo oblikovana kulturna pokrajina. Pešpoti se ponekod začenjajo že za zadnjo avtobusno postajo mestnega avtobusa, samotna narava pa je dosegljiva po le nekaj kilometrih vožnje z osebnim avtomobilom. 

Avtor se je za opis večine izletov znova podal po lastnih stopinjah štirih knjig iz serije Lep dan kliče in še kaj dodal, 12 izletov pa je čisto novih. Cilji so v povprečju oddaljeni 15 do 25 km, le redki več kot 40 km iz Ljubljane. Vodnik je torej namenjen predvsem bližnjim, popoldanskim ali pa jutranjim izletom. Okoli mesta jih lahko spremljamo v smeri urnega kazalca, z začetkom na Rašici in s koncem na Šmarni gori, pri čemer se vsi ostali izleti zvrstijo v smereh od severa prek vzhoda, juga in zahoda nazaj do severa. Vsi izletniški cilji v knjigi so oštevilčeni in nazorno prikazani na posebnem orientacijskem zemljevidu na notranjih straneh ovitka knjige. Izleti so opisani v dobro znanem, neponovljivem slogu pisanja, tako značilnem za Kozinčeve vodnike, s katerim si je avtor ustvaril krog zvestih bralcev predvsem med srednjo in starejšo generacijo. 

Delo je natisnjeno v enakem priročnem formatu kot serija Lep dan kliče in je zato kot nalašč za v nahrbtnik ali celo večji žep na vetrovki.

Avtor: Željko Kozinc
Založba: Modrijan
ISBN: 9789612414139
Jezik: slovenski