Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Sam z jadrnico okoli sveta
19.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Sam z jadrnico okoli sveta

Avtor: | Založnik: Sanje

Ilustratorji: George Varian

Prevod: Igor Antič

Redna cena: 19,99 €

Resnična zgodba človeka, ki je prvi sam objadral svet, je polna navdihujočih dogodivščin.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 28. 07. 2009

Zbirka: SANJE roman
Trda vezava
Obseg: 272 strani
Format: 125 mm x 198 mm

Podrobnosti

Resnična zgodba človeka, ki je prvi sam objadral svet, je polna navdihujočih dogodivščin. Joshua Slocum je uspel uresničiti izziv, ki je dolgo veljal za nemogočega in pričujoči zapisi z njegovega potovanja to slikovito dokazujejo. Med svojim zgodovinskim podvigom je bil izpostavljen številnim nevarnostim, v Gibraltarju so ga lovili pirati in na odprtem morju so ga pogosto izčrpavale nepojmljive nevihte. Na poti je spoznal nadvse različne ljudi, od Roberta Louisa Stevensona v Samoi, do tako imenovanega Črnega Petra, "najhujšega morilca v Tierra del Fuego".

Ta doživeta pripoved, humorna in poetična, je prvič izšla leta 1899 in ponovni izidi se odtlej le vrstijo. Slocum je s knjigo in predavanji zaslužil dovolj, da si je lahko kupil majhno kmetijo na otoku Martha's Vineyard, vendar je po letu in pol ugotovil, da se ne more ustaliti. Namesto tega je praktično živel na jadrnici Spray in poleti plul od kraja do kraja na severovzhodni obali ZDA, pozimi pa po Karibih.

Knjigo sta ilustrirala Thomas Fogarty in George Varian.

Medijski odzivi

"Klasika ... Slocumovo besedilo je prav tako elegantno kot njegova 11-metrska enojambornica Spray, katere pot čez Atlantik tako živo opisuje."
- The New Yorker

"Ta knjiga je tako veličastna, da ni nič presenetljivega, da neprekinjeno izhaja od leta 1899 ...  ta knjiga ima literarno vrednost, je razmišljujoče in lepo napisana in navdihnjena z doživetji."
- Nautical Magazine

"Slocum se kot pisatelj nagiba k podcenjevanju, ostri duhovitosti, suhemu humorju in jenkijevskim opazkam o naravi, zaradi česar so ga nekateri imenovali pomorski Thoreau ...  Njegovi slikoviti opisi morja, v viharjih in zatišju, se lahko kosajo z opisi Josepha Conrada."

- Smithsonian

"Ena najbolj berljivih knjig v celotni knjižnici pustolovskih del."
- Sports Illustrated

"Sam z jadrnico okoli sveta ostaja navdih za mnoge pustolovce."
- Lloyd's List

"Slocumov neverjeten značaj živi dalje v tej zanimivi pripovedi o njegovem nepozabnem globalnem potovanju."
-  Advertiser & Times

"Mojstrska in privlačna saga, ki je izšla leta 1900 in se še vedno tiska ... Slocumova zgodba je prepričljiva pripoved o inteligenci, spretnosti in pogumu, ki so vodili mojstrskega pomorščaka."
- New York Times

"Zagotovo ena izmed klasik pomorskih pripovedi vseh časov. To je več kot le pripoved o fascinantnem in pogosto napornem potovanju, spodbudila je tudi razvoj čisto svoje mitologije."
- Classic Boat

"Kapitana Slocuma lahko beremo kot dokument o pionirskem junaštvu, kot arhaizirano, s patino prekrito fikcijo in potopis, hkrati ga, namazani z naratologijo, beremo kot romanesknega junaka, ki se sproti ustvarja pred svojim bralstvom ..."
- Matej Bogataj, Mladina


Avtor: Joshua Slocum
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Spremna beseda in opombe: Igor Antič
Lektoriranje: Tina Malič
Oblikovanje naslovnice: Jerneja Rodica
Prelom: Maja Čuk
Založba: Sanje
ISBN: 9789616767385
Jezik: slovenski
Datum izida: 28. jul. 2009