Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Ukročena divjina
29 EUR Zaloga: Na zalogi

Ukročena divjina

Aljaska, Jukon, Santa Fe

Avtor: | Založnik: Didakta

Redna cena: 29,00 €
"Potovanje je biser, diamant, ki ti ga nihče ne more vzeti! Doživetij ni mogoče zbrisati, izničiti, še manj pa pozabiti. Jaz sem imel veliko srečo, da me je Bog obdaril z radovednostjo in željo, da sem počel prav to, kar so bile mnogim le pobožne želje."
Popotne prigode motorista na poti po Aljaski, Jukonu in Santa Feju.
Vprašajte nas
Trda vezava
Obseg: 200 strani
Format: 250 x 175 mm

Podrobnosti

Potovanje je biser, diamant, ki ti ga nihče ne more vzeti! Doživetij ni mogoče zbrisati, izničiti, še manj pa pozabiti. Ne da se jih ukrasti, niti odtujiti! Lastninske pravice za tovrstna doživetja niso prenosljiva. Ne da se jih kupiti z gotovino niti s čeki, še manj pa vzeti na kredit. Bančna poroštva tu ne pridejo v poštev in za to ni nobenega limita. Ne moreš jih dobiti v zameno! Za nič! Ne da se. Ni mogoče, ker je to edinstvena naložba tistega, ki je bogato izkušnjo doživel. Nadomestil za tovrstna doživetja ni. To je stvar, ki jo je potrebno na lastni koži izkusiti in preživeti. To človek nosi v sebi in je njegova last, ki jo bo ob »zadnjem dejanju« nesel s sabo v drugo dimenzijo. To ni predmet dedovanja, niti ga ni mogoče podariti. Nekateri v življenju za tovrstne podvige niso imeli pogojev. Drugim ni dopuščalo finančno stanje, zdravje,ali pa korajža. Jaz sem imel veliko srečo, da me je Bog obdaril z radovednostjo in željo, da sem počel prav to, kar so bile mnogim le pobožne želje.


In kaj človek na stara leta poleg eksistence sploh še potrebuje? Razen zdravja, nič! Zagotovo. Kajti starejši kot si, manjše so potrebe kakor želje. Razen, če si vse življenje na račun stremuštva tolkel bedo in garal, na stara leta pa se ti je »zmešalo« od prigaranega denarja. Na starost potrebuješ zdravje, osnovno eksistenco, kakor blažen mir! Vse, kar je več, je čisti presežek, nepotreba! In tega se močno zavedam.

Avtor: Miran Juvančič
Založba: Didakta
ISBN: 9789612614836
Jezik: slovenski