Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Zakaj potujete v take dežele?
22.95 EUR Zaloga: Ni na zalogi

Zakaj potujete v take dežele?

Avtor: | Založnik: Cankarjeva založba

Redna cena: 22,95 €

Izbor potopisnih reportaž prinaša objave iz Sobotne priloge in Pogledov, dodanih je še nekaj neobjavljenih in bolj literarno obarvanih besedil.

NI NA ZALOGI

Vprašajte nas

Broširana vezava

Obseg: 208 strani

Format: 120 mm x 200 mm

Podrobnosti

Izbor potopisnih reportaž prinaša objave iz Sobotne priloge in Pogledov, dodanih je še nekaj neobjavljenih in bolj literarno obarvanih besedil. Ni pomembno, ali avtorica popisuje dogajanje v Siriji, Libiji, turškem Kurdistanu, Malaviju, Armeniji ali Kočevskem rogu; vsem zapisom je skupen izbrušen slog in bogato besedišče, kar dokazuje, da se za dobro (novinarsko) zgodbo ni treba odpraviti na bojišče, temveč pretanjen pisec navdih za ubesedovanje najde lahko že v bližnji (pa tudi malo bolj oddaljeni) okolici. 

Agata Tomažič se je po diplomi iz francoskega jezika s književnostjo in novinarstva zaposlila pri časopisni hiši Delo, kjer je več kot desetletje objavljala besedila v skoraj vseh novinarskih žanrih, leta 2015 pa je z objavo kratkoproznega prvenca Česar ne moreš povedati frizerki vstopila tudi v literaturo. Zdaj je zaposlena na ZRC SAZU v Ljubljani.

antikvariat: brez
Avtor: Agata Tomažič
Založba: Cankarjeva založba
ISBN: 9789612821937
Jezik: slovenski