Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Kar sem videl na Ptuju in drugod
29 EUR Zaloga: Na zalogi

Kar sem videl na Ptuju in drugod

Avtor: | | Založnik: Pivec

Redna cena: 29,00 €

»Kar sem videl na Ptuju in drugje« je prostor srečanja dveh ptujskih ustvarjalcev, fotografa Stojana Kerblerja in pisatelja Aleša Štegra. 

Vprašajte nas

Trda vezava

Obseg: 180 strani

Format: 200 mm x 200 mm

Podrobnosti

»Kar sem videl na Ptuju in drugje« je prostor srečanja dveh ptujskih ustvarjalcev, fotografa Stojana Kerblerja in pisatelja Aleša Štegra. 
Kerbler se je v zadnjih petnajstih letih ustvarjalnega ustvarjanja odmaknil od zanj ikoničnih portretov Haložanov in delavcev v industrijski proizvodnji, njegova pozornost je vse bolj pričela veljati prizorom ptujskih dvorišč, notranjosti šol, posameznih kipov in zgradb, detajlov iz narave, motivov preraščanja in minljivosti. 
Prav te fotografije so pritegnile Štegrovo pozornost. Preko daljšega obdobja je spremljal fotografovo delo. V zadnjem letu je tako nastal Štegrov izbor 77 Kerblerjevih fotografij, pospremljen z literarnim razmišljanjem o umetnosti fotografije nasploh, o opusu in osebi Stojana Kerblerja, o časovnosti v fotografiji, o magiji in tarotu, o poslednjih rečeh in Ptuju.
Knjiga oba medija – podobe Kerblerjevih črnobelih fotografij in podobe v Štegrovem tekstu prepleta in vzajemno osvetljuje. Pred nami ni še ena monografija, pospremljena z literaturo, še manj literarni tekst, ilustriran s fotografijami. Pred nami je knjiga, ki je organska celota, vsaka fotografija in vsak stavek sovpadajo, so organsko povezani in prepleteni.
Ta knjiga je poklon Ptuju, poklon fotografiji in obenem pretresljiv dokument o tem, kaj umetnost zmore dandanes povedati o prostorih, zgodovini in poslednjih rečeh.

Avtor: Aleš Šteger, Stojan Kerbler
Založba: Pivec
ISBN: 9789617026412
Jezik: slovenski