Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Zajčja ograja
5 EUR Zaloga: Na zalogi

Zajčja ograja

Avtor: | Založnik: Eno

Redna cena: 5,00 €
Zgodba iz resničnega življenja o treh aboridžinskih deklicah, ki so jih iztrgali iz družinskega okolja, vendar so pobegnile iz belskega zavoda in se čez pustinjo vrnile domov.
Vprašajte nas

Trda vezava
Obseg: 208 strani
Format: 133 x 203 mm

Podrobnosti

Doris Pilkington pripoveduje zanimivo zgodbo svoje matere Molly, ene od treh deklic, ki so jih iztrgali iz domače skupnosti v jugozahodni Avstraliji. Presunljivo opisuje pogum in vztrajnost deklic, ki pobegnejo iz belskega zavoda in se po kruti avstralski puščavi peš vračajo domov.

Odlomek

Kundillova druga žena Mardina je dojila njunega najmlajšega otroka Jalda. Njena odraščajoča otroka, Wandani in Binmu, bodo skupaj z drugimi kmalu odpeljali iz tabora, da bosta stopila skozi Postavo in se vrnila kot moža. Ponosno ju je ošinila s pogledom in od žalosti jo je zabolelo. Zanjo sta bila še vedno dečka in še eno poletje gotovo ne bi pomenilo nobene razlike. A bila je le njuna mati in plemenski starešine so se že odločili in njihova odločitev je bila dokončna. Mardina si je otrla solze, dvignila glavo in dojila dalje malega Jaldo.

Avtor: Doris Pilkington
Založba: Eno
ISBN: 978961635933
Jezik: slovenski