Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Zdravi možgani - Moč črevesnih mikrobov za zdravje in zaščito vaših možganov - Za vse življenje
26.9 EUR Zaloga: Na zalogi

Zdravi možgani - Moč črevesnih mikrobov za zdravje in zaščito vaših možganov - Za vse življenje

Avtor: | Založnik: UMco

Redna cena: 26,90 €
Nova knjiga avtorja uspešnice Požgani možgani.
Vprašajte nas

Broširana vezava

Obseg: 360 strani

Format: 150 mm x 210 mm

Podrobnosti

Nova knjiga avtorja uspešnice Požgani možgani.

»Knjiga ponuja vse, kar morate vedeti o tem, da boste poskrbeli za zdravje svojih možganov – in zdravje svoje družine – takoj.« - dr. Christiane Northrup, avtorica knjige Brezčasne boginje 

»Ta knjiga je enostavno zaklad.« - dr. Bernie Siegel, avtor uspešnice The Art of Healing 

Že Hipokrat je trdil, da lahko zdravje človeka natančno opišemo po tem, ko izvemo, kaj se dogaja v njegovem črevesju. Avtor odmevne uspešnice Požgani možgani, v kateri je javnost razburkal z razkrivanjem povezave med pretiranim uživanjem ogljikohidratnih živil in sladkorja z zdravjem možganov, tokrat stopi še korak globlje – v črevesno mikrofloro, kar vse poveže z zdravjem in vitalnostjo človekovih možganov.
 
Mnoštvo mikrobov in bakterij, tako dobrih kot slabih, pomembno vpliva na človekovo razpoloženje, libido, metabolizem, imunski sistem in zdravje možganov. V knjigi Zdravi možgani nam je avtor pojasnil izvor in pomembnost teh mikroskopsko majhnih organizmov, ki so naravno prisotni v človeškem telesu in so, kot dokazujejo številne raziskave, ključnega pomena za splošno dobro počutje in duševno zdravje človeka. 
Na podlagi najnovejših znanstvenih dognanj pa Perlmutter poveže delovanje svojstvenega sistema bakterij v človeškem telesu z zdravjem možganov. Pojasni nam vplive, ki ga ima delovanje gastrointestinalnega trakta na nastanek in razvoj številnih degenerativnih bolezni živčnega sistema in možganov ter drugih psiholoških bolezenskih stanj, kot sta npr. depresija in tesnobnost. 

V šestih razumljivih korakih avtor predstavi praktične načine, kako lahko okrepimo delovanje črevesja, hkrati pa knjiga vsebuje tudi konkreten prehranski načrt, s katerim boste ob vzpostavitvi ravnovesja vaše bakterijske flore poskrbeli tudi za zdravje vaših možganov. 

Zdravi možgani je navdihujoča knjiga, ki vas skupaj s Požganimi možgani popelje na pot dolgoročnega vzdrževanja vitalnih in učinkovitih možganov.

antikvariat: brez
Založba: UMco
ISBN: 9789616954907
Jezik: slovenski