Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Znanost o vzgoji
34.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Znanost o vzgoji

(2. dopolnjena izdaja)

Avtor: | Založnik: Didakta

Redna cena: 34,99 €
O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.
Vprašajte nas

Trda vezava
Obseg: 288 strani
Format: 242 x 193 mm

Podrobnosti

V tem odličnem priročniku o vzgoji otrok je opisano, da je od kakovosti nege otroka odvisno njegovo mentalno zdravje za vse življenje. Otroci, katerih čustva in občutki, celo njihovi izbruhi jeze, so razumljeni in upoštevani, bodo v življenju zadovoljnejši od tistih, ki so se morali zgodnjim strastem odpovedati. Margot Sunderland se opira na trdne dokaze najnovejših raziskav o vplivu vzgoje na razvoj otrokovih možganov, črpa pa tudi iz izkušenj, ki si jih je nabrala pri delu z družinami.

Na izredno poljuden način pojasnjuje znanstvena dognanja, pri tem pa ima ves čas pred očmi vsakodnevne tegobe, s katerimi se morajo spopadati starši in otroci. Njen uravnotežen pristop upošteva, kaj si starši zares želijo za svoje otroke - pomaga jim vzgojiti odgovorne, samozavestne posameznike, ki znajo uživati v zadovoljujočih odnosih zdaj in vse življenje.

Če ste se naveličali vzgojnih gurujev, ki vam govorijo, kaj morate početi, ne da bi vam pojasnili, zakaj, je knjiga Znanost o vzgoji kot nalašč za vas, saj je plod avtoričinih temeljitih raziskav na področju nevroznanosti o komunikaciji med starši in otrokom. Do ugotovitev se je dokopala na podlagi preučevanja več kot 800 študij, ki so jih opravili po vsem svetu.

MARGOT SUNDERLAND je direktorica Oddelka za vzgojo in usposabljanje v Centru za mentalno zdravje otrok v Londonu. Je otroška psihoterapevtka, ki že 20 let dela z otroki in starši. Na podiplomski šoli predava otroško psihoterapijo in čustveno pismenost za otroke. Je tudi avtorica več kot 20 knjig o mentalnem zdravju otrok. Leta 2002 je za eno od svojih knjig prejela nagrado na knjižnem tekmovanju Britanskega zdravniškega združenja (s področja mentalnega zdravja). Knjiga Znanost o vzgoji je plod avtoričinih temeljitih raziskav na področju nevroznanosti o komunikaciji med starši in otrokom.

Medijski odzivi

"O vzgoji otroka obstaja mnogo priročnikov, a ta je res nekaj posebnega. Iz vse vsebine, ki je kombinacija nasvetov in novih spoznanj o delovanju možganov, diha predvsem želja, da bi vzgojili otroka, ki bo polna, zadovoljna osebnost, zmožna dajanja in prejemanja, ki bo zadovoljen, ker bo notranje uravnotežen... Knjiga o zapletenih mehanizmih vzgoje govori preprosto, marsikdaj potrdi stare vzgojne modrosti, pogosto pa pove tudi kaj novega."
- revija Moj malček

"V priročniku o vzgoji otrok nas Margot Sunderland pouči o najnovejših znanstvenih dognanjih o različnih vzgojnih prijemih. Izsledki temeljijo na raziskavah dr. Jaaka Pankseppa iz ZDA, ki že tri desetletja proučuje odzive človeških možganov... Med drugim je za otroka zelo škodljivo, če ga, denimo, puščate neutolažljivo jokati, da bi zvečer zaspal, da bi obveljala vaša volja in podobno. Če ga načrtno puščate v dolgotrajni stiski, ga izpostavljate strupenim kemičnim snovem, ki v telesu nastajajo ob stresu in preplavljajo njegove močgane... Po drugi strani pa je zelo blagodejno, če svojemu potomcu že od ranega otroštva dopustite veliko domišljijskih dejavnosti in raziskovanja, saj se bo v možganih sprožil sistem za iskanje. Ko ta deluje nemoteno, otrok z veseljem živi, je radoveden, zagnan in zelo spodbujen za uresničevanje ustvarjalnih zamisli."
- Slovenske novice

antikvariat: brez
Avtor: Margot Sunderland
Založba: Didakta
ISBN: 9789612614614
Jezik: slovenski