Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Horror mundi
30 EUR Zaloga: Na zalogi

Horror mundi

Groza sveta

Avtor: | | Založnik: Sanje

Ilustratorji: Boštjan Pavletič

Redna cena: 30,00 €

Sanjska cena: 25,00 €*

Prihranite: 5,00 € (17%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Horror mundi je dih jemajoči pesniško-glasbeni recital. Svetlana Makarovič interpretira svoje najbolj srhljive pesmi, Zlatko Kaučič pa njeno poezijo s svojo virtuoznostjo povezuje s svojo glasbo. Zvočna knjiga v trdi vezavi pospremi CD, natisnjene pesmi v izvirniku ter vključen izbor prevodov poezije v angleščino, ruščino, hrvaščino in nekatere druge jezike. Vrhunsko.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 10. 11. 2019

Zvočna knjiga v trdi vezavi s cedejem in natisnjenimi pesmi v izvirniku
Zbirka: HIŠA PESMI
Trda vezava
Obseg: 64 strani
Format: 160 mm x 210 mmPodrobnosti

Horror mundi je dih jemajoči pesniško-glasbeni recital. Svetlana Makarovič interpretira svoje najbolj srhljive pesmi, Zlatko Kaučič pa njeno poezijo na svoj virtuozen način povezuje s svojo glasbo.

Projekt je nastal ob pričetku takoimenovane "begunske krize" leta 2014. Zdaj je naposled na voljo tudi v obliki ekskluzivne zvočne knjige, ki poleg 60-minutnega studijskega posnetka vključuje tudi knjižico z natisnjenimi pesmi v izvirniku in izbranimi prevodi v več jezikov. Posnetek je napravil, uredil in masteriral glasbeni mojster Iztok Zupan, za posnetek vokala je poskrbel Nino de Gleria, knjigo je oblikoval Boštjan Pavletič, uredil pa Rok Zavrtanik.

Svetlana Makarovič je vsestranska umetnica, velika dama slovenske poezije, književnica, igralka, pevka in ilustratorka.

Zlatko Kaučič, dobitnik nagrade Prešernovega sklada in eden najboljših slovenskih džezovskih tolkalcev, se že od samega začetka svoje tolkalske kariere ukvarja tudi z uglasbljenjem poezije oziroma s prepletanjem poezije in glasbe. V tridesetletni glasbeni karieri je Kaučič izdal okrog 30 plošč, večinoma v tujini, med njimi solo album Round trip (1995), Glasba za Romana (1997), Squarci in Emotional playgrounds (1998), How deep is the ocean (2004) ter solo album Pav (2006). Uglasbil je poezijo Federica Garcíe Lorce, Alojza Gradnika in mnogih drugih. Že vrsto let ga navdihujeta življenje in delo Srečka Kosovela, ki mu je skupaj z Barbaro Korun posvetil album Vibrato tišine.

Odlomek

On zbira silno si vojsko,
še sam ne ve, kam pojde z njo,
pustil je bombe padati,
le to velik strah stori.

Prekleto mi bodi, polje široko,
da se v tebi skriti ni moč,
prekleto mi bodi, morje globoko,
da se v tebi skriti ni moč,
prekleta mi bodi, gora visoka,
ki še zverem zavetja ne daješ,
prekleta mi bodi, hiša rodna,
ki vsemu hudemu vrata odpiraš.

Medijski odzivi

"Glasbeno-literarni dogodek brez primere v Sloveniji, dih jemajoči performans v režiji in izvedbi pesnice Svetlane Makarovič in glasbenika Zlatka Kaučiča (že večkrat razprodana Katedrala Kina Šiška …), dobitnika nagrade Prešernovega sklada in enega najboljših slovenskih džezovskih tolkalcev. Povezava poezije in glasbene virtuoznosti dveh odličnih umetnikov … preprosto morate videti in slišati."
Kulturni dom Izola

"Skupaj sta ustvarila svoj lastni grozljivi svet. Ali pa bolje, nastavila ogledalo našemu grozljivemu svetu. Svetlana z besedo in svojo neprecenljivo interpretacijo, Zlatko z zvočnim vložkom. Z naravnost neverjetno otroško razigranostjo na eni in pikrostjo, cinizmom ter satiro na drugi Svetlana slika nadvse realno, črno, odtujeno, potrošniško zaslepljeno, nečloveško podobo sveta, kot ga žal poznamo danes. Tudi Zlatko se ne trudi olepševati stvari. Tako nas ob njegovem zvočnem igračkanju z vsemi mogočimi predmeti, v katerih marsikdo niti slučajno ne bi videl instrumentalnega potencialna, večkrat zmrazi po hrbtu. Kot bi nekdo z nohti praskal po zidu."
Ines Kočar, Rockonnet

"V grozi je takisto lepota. Svojstvena, a precej bolj daljnosežna in dolgotrajnejša od “klasične”, ki je zvečine kičasta in osladna."
- Matej Krajnc, Kulturno-medijski center Slovenije

Avtor: Svetlana Makarovič, Zlatko Kaučič
Soustvarjalci: Besedila in vokal Svetlana Makarovič
Glasba Zlatko Kaučič
Glasbo posnel, uredil in masteriral Iztok Zupan
Posnetek vokala Nino de Gleria
Prevodi poezije David Brooks, Alenka Ropret, Žana Perkovskaja, Marko Tomaš
Oblikovanje Boštjan Pavletič
Uredil Rok Zavrtanik
Založba: Sanje
Jezik: angleški, hrvaški, slovenski, španski
Datum izida: 10. nov. 2019