Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Knjižnica duš
19.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Knjižnica duš

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Jedrt Maležič

Redna cena: 19,95 €

Fant, obdarjen z nadnaravno močjo. Vojska smrtonosnih pošasti. Boj epskih razsežnosti, ki ga Jakob in otroški posebneži bojujejo za prihodnost čudnosti ... Knjižnica duš se izteče v veliki finale trilogije Ransoma Riggsa, ki s prepletom strašljive, gotsko navdahnjene fantazije in bizarnih starinskih fotografij stke edinstveno bralsko izkušnjo.

 


Vprašajte nas

Datum izdaje: 15. 09. 2020

Datum izida: 9.9.2020

Zbirka: LUNA
Trda vezava
Obseg: okrog 300 strani
Format: 152 mm x 235 mm

Podrobnosti

Pustolovščina, ki se je pričela z Otokom nenavadnih otrok in se nadaljevala z Votlim mestom, se s Knjižnico duš izteče v dih jemajoč zaključek. Uvodne strani domišljijske srhljivke odstrnejo, da je šestnajstletni Jakob obdarjen z nenavadno nadnaravno sposobnostjo. Zlobne sile otroške posebneže držijo ujete v strogo zastraženi trdnjavi in v želji po njihovi rešitvi se Jakob poda na nevarno potovanje skozi časovno zanko. Spremljata ga Emma Bloom, dekle, pod katere prstnimi konicami zlahka vzplamtijo ognjeni plameni, in pasji prijatelj Addison MacHenry, ki je vešč izvohljanja izgubljenih otrok. Pot trojico vodi iz sodobnega Londona do labirintskih ulic Hudičeve posesti, najbolj bedne četrti v vsej viktorijanski Angliji. To je kraj, kjer naj se enkrat in za vselej odloči usoda čudaških otrok ... Po vzoru svojih romanesknih predhodnikov tudi Knjižnica duš s prepletom gotsko navdahnjene fantazije in bizarnih starinskih fotografij ponudi čudovito srhljivo bralsko izkušnjo.

Medijski odzivi

"Največji izziv, pred katerim je bil avtor Ransom Riggs pri pisanju Knjižnice duš, je doseči izjemno visok standard, ki ga je postavili pri prvih dveh knjigah serije. Naj gre za nepredvidljive zaplete prvega dela ali za napet suspenz nadaljevanja, Riggsu je v Knjižnici duš uspelo združiti oboje, bralcu pa postreči z enkratnim zaključkom Jakobove prve trilogije."
– Steve Nathans-Kelly, Paste Magazine

"Zvesti bralci se bodo z lahkoto izgubili v tej do sedaj najnenavadnejši zgodbi."
– The Booklist Reader

"Tretji literarni zalogaj zvestim bralcem razpre in osvetli zagonetke in skrivnosti posebnega sveta in skrite resnične narave njegovih prebivalcev. Trilogija gospodične Selec je s tem sklepnim dejanjem sklenjena v celovito enoto; polnijo jo velikodušno odmerjeni akcijski vložki in napeti čustveno nabiti trenutki. Prav zaradi tega lahko trdim, da imamo pred sabo še eno odlično trilogijo, v kateri bodo nedvomno uživale še številne prihodnje generacije."
– Todd Kuchel, The Barossa Mag

Avtor: Ransom Riggs
Urednik: Andreja Udovč
Založba: Sanje
ISBN:
Jezik: slovenski
Datum izida: 15. sep. 2020