Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Lisjaček
17 EUR Zaloga: Na zalogi

Lisjaček

Avtor: | Založnik: Sanje

Ilustratorji: Marije Tolman

Prevod: Stana Anželj

Redna cena: 18,90 €

Akcijska cena: 17,00 €

Sanjska cena: 16,00 €*

Prihranite: 2,90 € (15%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Nekega dne, ko se Lisjaček odpravi na potep za dvema vijoličnima metuljema, za kanec preveč navdušeni poleti skozi zrak ... in se zbudi sredi nadvse nenavadnih sanj. Prikupna in nadvse rahločutna pravljica z ilustracijami v nenavadno živih oranžno lisičjih in zelenkasto gozdnih tonih bo očarala najmlajše in tudi starejše – in sploh otroke vseh starosti!


Vprašajte nas

Datum izdaje: 17. 12. 2020

Zbirka: Sanjska knjigica
Trda vezava
Obseg: 45 strani
Format: 175 mm x 245 mm

Podrobnosti

Lisjaček sanja.
Sanja o času, ko je bil še tako majhen kot jabolček. 
O noči, ko je z bratcem in sestricama prvič zapustil lisičino. 
O veliki srni in človeškem mladiču. 
in sanja o tem, kaj se je zgodilo, ko se je zapodil za vijoličnima metuljema ...

Mali Lisjaček se prekrasno zabava, na vse okoli sebe pozabi. Za kanec preveč navdušeno poleti v zrak in trdo pristane na tleh, kjer negiben obleži. V tistem hipu se mu odprejo vrata v deželo čisto posebnih sanj. V njih se sprehodi skozi svoje življenje, od rojstva igrivega lovljenja z bratci in sestricami, izkušenj izven lisičjega brloga, pridobivanja prvih lisičjih modrosti ... vse do srečanja z malim dečkom, ki zagleda Lisjačka, kako negibno leži pod sipinami.

Prisrčna, rahločutna pravljica z ilustracijami v nenavadno živih oranžno lisičjih in zelenkasto gozdnih tonih, ki pripoveduje zgodbo o nenavadnih Lisjačkovih sanjah na nitki med življenjem in smrtjo, bo očarala otroke vseh starosti.

Nizozemski avtor Edward van de Vendel (1964) je plodovit vsestranski literarni ustvarjalec: romani za mlajše odrasle, otroške zgodbe, uglasbljene pesmi, stvarna literatura, poezija, slikanice, prevodi ... zmore vse. Je tudi družbeno zavzet in svoj krog bralstva razpenja na široko, ne da bi pri tem žrtvoval literarno kakovost. Teme njegovega raznolikega opusa so ključna življenjska vprašanja, s katerimi se srečujejo njegovi liki, ko si skušajo zagotoviti mesto na tem svetu. Med številnimi nagradami,ki jih je prejel za svoja dela, sta Deutscher Jugendliteraturpreis in nagrada Woutertje Pieterse.

Odlomek

Kakšne so to sanje?
Sprva je mislil, da bo sanjal samo o lepih dneh.
O vseh lepih dneh, ki jih je doživel.
Ampak tisti dan s trapastim kozarcem že ni bil lep.
In naenkrat se Lisjaček spomni, kako ga je učila mama Lisica:
da se je treba skriti v rep,
kadar je hladno,
kadar se dnevi pokvarijo,
kadar se svet huduje nate.

Medijski odzivi

"Pravljica, polna topline, in – za to gre zahvala briljantnim ilustracijam Marije Tolman – ena najlepših knjig tega leta."
– Trouw

"Marije Tolman in Edward van de Vende sta ustvarila privlačno knjigo, ki v svoji jasni govorici razpira mnogo plasti. Otroška literatura vrhunske kakovosti."
– Kinderboekenpraatjes.nl

"Zgodbica, ki sta jo nasnovala van de Vendel in Tolman, je na prvi pogled očarljiva pripoved o lisičjih življenjskih dogodivščinah; v globljih plasteh pa se skriva pripoved o potovanju na mejo med življenjem in smrtjo ..."
– Publisherweekly

Avtor: Edward van de Vendel
Urednik: Andreja Udovč
Soustvarjalci: Lektura: Darinka Lamut
Prelom in izvedba naslovnice: Vesna Messec
Založba: Sanje
ISBN: 9789612744137
Jezik: slovenski
Datum izida: 17. dec. 2020