Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Rodbina
39.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Rodbina

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Aleksandra Rekar

Redna cena: 39,95 €

Sanjska cena: 29,99 €*

Prihranite: 9,96 € (25%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Rodbina, veliki epski dosežek Miljenka Jergovića, združuje elemente romanesknih narativnih skic in fragmentov ter jih povezuje v prepričljivo zgodbo, zgrajeno iz fiktivnih in dejanskih zgodovinskih dogodkov. Roman je leta 2015 dobil znamenito Njegoševo nagrado. 


Vprašajte nas

Datum izdaje: 10. 03. 2020

Zbirka SANJE roman | OTROCI SLAVE
Trda vezava
Format 152 mm x 240 mm
Obseg: 944 strani

Podrobnosti

Avtor z epskim zamahom prečka epohe in regije ter bralca popelje na véliko potovanje skozi čas. Z vpletanjem številnih avtobiografskih elementov Jergović opisuje družinsko sago Karla Stublerja, svojega pradeda, skozi čigar zgodbo prikazuje stoletje nemirov v srednji Evropi in na Balkanu. Deblo, iz katerega se razrašča rodovinsko drevo, je železničar Karlo Stubler, donavski »Švab«, v Avstro-Ogrskem imperiju rojen Jugoslovan. Rodbina v svojo mogočno romaneskno zgradbo vnaša zgodbe o Karlovih otrocih in vnukih, ki se izpojejo v smrti njegove zadnje vnukinje, suhe veje tega razvejanega družinskega drevesa.

Rodbina je mnogo več kot le roman o zgodovini avtorjeve družine. Je drevo močnih korenin in sokov, ki pomnijo nedavno zgodovino Sarajeva, Bosne in Hercegovine ter širše balkanske regije. Je brezkompromisen portret, ki preči zanke zgodovine in časa ter bralca neustavljivo vabi h kritičnemu, nepristranskemu razmišljanju o današnjem trenutku. Rodbina velja za opus magnum Miljenka Jergovića, ki ga imenujejo za Iva Andrića našega časa.

Roman je leta 2015 dobil znamenito Njegoševo nagrado.

 

Medijski odzivi

"Nisem prepričan, ali je izdaja Jergovićeve Rodbine založniški dogodek leta, vsekakor pa je dogodek."
- Simon Popek, MMC RTV Slo

"Atraktivno spisana in natančno strukturirana mešanica družinske kronike, politične esejistike in psihološkega romana."
- Simon Popek, MMC RTV Slo

»Romaneskni opus Miljenka Jergovića premika žanrske in slogovne meje z nenehno občutljivostjo za zgodovinsko resničnost, za zgodovino, ki to še vedno ni, ki jo še vedno živimo in s katere protislovji se srečujemo tako boleče in intimno, da jih moramo izpovedati na književni način. Roman Rodbina se odlikuje s polifono naracijo in večplastno zavestjo, ki gleda in katere spomin se spreminja v pripoved. Ta način ne priznava omejitev biografskega in avtobiografskega diskurza, ampak postaja dejanje globinske preobrazbe avtofikcije v fikcijo, pričevanja v imaginacijo, faktografije v psihografijo.«
– Katica Ćulavkova

»... nedvomno najpomembnejša Jergovićeva pripovedna stvaritev doslej.«
– Tomislav Brlek

Avtor: Miljenko Jergović
Soustvarjalci: Oblikovanje naslovnice: Boštjan Pavletič
Založba: Sanje
ISBN: 9789612741068
Jezik: slovenski
Datum izida: 10. mar. 2020